Un mundial fronterer amb els Països Catalans

1 minut de lectura
Durant sis jornades la Platja de Leucate-La Franqui, acull la 25a edició del Mundial de Vent, amb la tornada el públic a la sorra de Leucata després d’una edició cancel·lada i una sense públic a causa de la Covid. Es tracta d’un indret amb 300 dies de vent a l’any, una brisa constant i grans platges de sorra: les condicions ideals per practicar les tres disciplines que s’hi veuran: windsurf, kitesurf i el wingfoil.

Però molts de vostès es preguntaran què és el wingfoil? Doncs es tracta d’una variant d’aquests tipus d’esports que consisteix a lliscar per sobre l’aigua sobre una taula de surf equipada amb hydrofoil (una espècie d’aleta) propulsada per una ala inflable que s’agafa amb les mans.


A Leucata se celebra aquests dies una prova de la Copa del Món d’aquesta innovadora disciplina, l’única en territori francès, organitzada per la Global Wingsports Association (GWA). A part de la prova de wingfoil també hi ha competició de kitesurf i windsurf amb els millors riders, un total de  84 participants (74 homes i 10 dones) s’enfronten a la platja  Leucate-La Franqui del 26 d’abril a l’1 de maig.

Hi trobem també una demostració d’esports urbans com monopatí, patinets i bicicletes BMX i un rocòdrom per fer escalada en el que serà una setmana plena de tallers lúdics, esportius i instructius a la ciutat del sud de França.

Imatge de portada: @LeucateXtrem