Les onades gegants del Billabong Pipe Masters

1 minut de lectura

Si mai heu de triar una gran competició internacional de surf per veure en directe, sens dubte, el Billabong Pipe Masters hauria d’ocupar el primer lloc de les vostres preferències. És la cita que tanca l’any i que reuneix les grans estrelles internacionals d’aquest esport. A Hawaii, és clar. El surf amb onades gegants que permet als esportistes fer autèntiques proeses.

Amb un sistema de competició d’eliminatòries constants (com tot el programa del surf mundial), el Pipe Masters té un prestigi guanyat a pols amb el pas dels anys. Aquest 2016 el triomf se l’ha endut el sorprenent Michel Bourez, la gran estrella de la Polinèsia Francesa. Amb l’objectiu d’acabar entre els 10 primers i després de passar una mala nit, ha completat una jornada final de competició perfecta. En una final no tan lluïda com les sèries anteriors ha superat els nervis de l’americà Kanoa Igarashi. Igarashi, per cert, ha deixat enrere al mite Kelly Slater

Billabong Pipe Masters

Guanyar a Florence, triomf de prestigi

El moment culminant, però, ha estat eliminar el vigent campió del món i màxim favorit al triomf, John John Florence. El hawaià arribava en plena forma però Bourez ha enganxat una onada perfecta per donar la sorpresa. Amb el triomf Bourez ha ascendit fins al 6è lloc del rànquing mundial. L’ha dedicat, per cert, a Tuhiti Haumani, un surfista que fa un parell d’anys va estar a punt de perdre la vida en les mateixes aigües de Hawaii i que continua en fase de recuperació. Un detall que l’honora.

A continuació podeu degustar el resum de les millors accions de la darrera jornada. En una competició que s’ha disputat entre el 8 i el 20 de desembre es fa difícil pensar que amb les imatges d’un sol dia ens podem quedar bocabadats. Però certament, és així. El surf ens ofereix imatges espectaculars.