Hawaii recupera el tron mundial del surf

2 minuts de lectura

Aquest dimarts 25 d’octubre serà un dia de grans celebracions a Hawaii. Un dels esportistes més coneguts de l’arxipèlag de la polinèsia s’ha proclamat campió del món de surf en vèncer a la penúltima prova de les sèries mundials disputada aquest matí a Portugal. John John Florence, de 24 anys, és un dels millors surfistes dels darrers anys. Ja havia quedat tercer i quart a la general els darrers anys i alguns estudis el situaven al top 25 mundial de tots els temps. Des d’avui, a més, és campió del món per mèrits propis. Una actuació espectacular l’ha portat a dalt de tot:

Feia 12 anys que Hawaii no guanyava el títol mundial masculí. El 2004 Andy Irons va endur-se el tercer títol consecutiu i certificava el domini que ja havien exercit altres surfistes d’aquest estat com el mític Derek Ho o Sunny García. Després d’aquell triomf Irons va ser incapaç de recuperar el seu millor nivell. Va morir el 2010 per una aturada cardíaca vinculada a la mescla de drogues, en un cop molt dur per a la resta de competidors. Just aquell any començava a despuntar un jove Florence. L’estel·lar Kelly Slater, que s’enduria el títol, anunciava l’èxit del llavors adolescent. Va assegurar que dominava com ningú les onades de North Shore, una de les meques dels surfistes. No s’equivocava.

cvmyfy9ueaafs4o

Un triomf suculent

Els darrers 12 anys s’han fet llargs a Hawaii. Veure el triomf d’altres americans, de francesos i fins i tot de brasilers (campions el 2014 i el 2015) era dur per a un planter immens que guanyava proves però no tenia prou regularitat. Aquest 2016 tot ha canviat: Florence ha arribat a 4 finals de 10 cites disputades i ha guanyat dues proves. Pendent del màsters que tanca temporada, ja s’ha embutxacat prop de 400.000 dòlars, una xifra que es multiplica a partir dels seus contractes amb marques de roba i de material així com els contractes suculents de publicitat que té firmats. L’èxit d’ara li obrirà les portes a millorar exponencialment les xifres d’ingressos: els Florence tenen el futur assegurat.

Tyler Wright, campiona femenina

Des de fa uns quants dies ja coneixem la campiona femenina, que ha dominat amb mà de ferro la temporada 2016. És l’australiana Tyler Wright que ha guanyat la meitat de proves disputades i encara ha estat capaç de classificar-se per a dues finals més (Cada cita de la lliga mundial es disputa amb format d’eliminatòries directes entre surfistes). La jove talent agafa el relleu de Carissa Moore, la millor surfista dels darrers anys… nascuda a Hawaii, és clar! En el següent vídeo entendreu per què s’ha endut ja tres títols mundials amb només 24 anys: