Queralt Castellet guanya a la copa del món 6 anys després

2 minuts de lectura
Queralt Castellet ha hagut d’esperar sis anys per tornar a vèncer una prova de la copa del món de surf de neu. Ho ha aconseguit aquest dissabte a Colorado, a Snowmass, amb una doble ronda final impecable.

Ja fa mesos que els responsables federatius de la RFEDI consideren a Queralt Castellet una ferma candidata a podi dels Jocs Olímpics de Pyeongchang. May Peus, el president aranès de l’organisme espanyol, l’ha titllat de principal esperança a medalla, al costat dels riders d’snowboard cross Lucas Eguibar i Regino Hernández, Si bé aquest duo ha ofert bones prestacions en els darrers mesos amb podis i triomfs a la copa del món, l’aposta per la vallesana semblava un acte de confiança guanyat a pols a partir d’un palmarès rellevant i de la certesa que la seva experiència la portaria a Corea del Sud en el millor estat de forma possible.

Malgrat tot, en les dues úniques proves de la copa del món de halfpipe disputades fins ara (Queralt Castellet no ha participat fins ara aquest curs al circuit d’slopestyle ni de big air) la sabadellenca havia sumat dos tretzens llocs discrets. Aquest mes de gener era imprescindible veure un salt endavant en les seves prestacions per arribar a Pyeongchang amb plena confiança en les seves opcions. I aquest resultat anhelat ha arribat aquest dissabte a Colorado, als EUA.

En la tercera prova de la copa del món de halfpipe Queralt Castellet ha dut a terme una competició memorable, amb dues rondes per sobre els 80 punts després d’haver ofert una nova sòlida ronda de qualificació amb la sisena millor puntuació de les participants. Ha estat en la primera quan Castellet s’ha enfilat per sobre els 90 punts (91,50), completant una autèntica exhibició de trucs al mig tub per davant de les nord-americanes, les grans favorites al triomf. En la segona ronda Queralt Castellet ha entrat en competició sabent que el títol ja era al seu abast.

El millor resultat possible camí de Pyeongchang

Queralt Castellet ha mostrat la seva àmplia carta de recursos a l’aire amb un frontside 900, un backside 540, un frontside 1080 (fins a cinc finalistes han estat capaces de completar aquesta dificultat màxima) i un cab 720. Davant del seu bon rendiment, l’estel·lar Chloe Kim, la jove que és el present i el futur del surf de neu, ha hagut de conformar-se amb la segona posició final després de triomfar amb claredat en les dues primeres cites de la temporada. La catalana s’ha mostrat eufòrica:

“Estic més que feliç! Els darrers anys han estat una muntanya russa per a mi. Però he treballat moltíssim i he buscat la manera de tornar a trobar-me amb la rider que sóc avui”

855x481_14112558180113-rfedi-queraltcastellet-podio-snowmass-slopestyle-world-cup-podio-br

Entre el 17 i el 20 de gener la copa del món programarà una nova cita a Laax, a Suïssa, en unes instal·lacions que Queralt Castellet coneix perfectament perquè ja fa anys que hi va establir la seva residència. El 13 de febrer, just d’aquí a un mes, la catalana tindrà l’oportunitat de lluitar per la seva primera medalla olímpica.