Núria Castán fa història amb el salt al Freeride World Tour

1 minut de lectura
Aquest mes de gener el Freeride World Tour (FWT) viurà una nova temporada de pur espectacle amb la presència de dos catalans.

Ja fa uns quants anys que Núria Castán va deixar de tenir una vida ordinària per centrar bona part dels seus esforços en la pràctica del surf de neu. Nascuda el 1997 a Reus, Castán ja té una llarga experiència en competicions internacionals de freeride que l’han fet voltar arreu del món i fer llargues estades a Nova Zelanda entrenant i competint després d’anys de perfeccionar la seva tècnica fora pista a diferents indrets dels Pirineus.

Amb una trajectòria ascendent, el nom de Castán va començar a sonar amb força quan l’any 2013 va debutar al Junior Freeride Tour essent la més jove de la competició i pujant al podi amb assiduïtat. La seva progressió ha estat imparable a l’escena internacional i al seu palmarès s’acumulen resultats de mèrit que ha anat compaginant primer amb els estudis de batxillerat i després amb els estudis de disseny gràfic a l’espera de poder donar el salt definitiu a la millor competició esportiva del món de l’especialitat.

La temporada passada Castán va aconseguir resultats excel·lents que la van conduir fins al segon lloc de la general del Freeride World Qualifier, la segona competició més rellevant i que dóna accés al FWT amb una plaça nominal cada temporada per al guanyadora. Amb quatre victòries al circuit internacional i el triomf al Campionat d’Espanya, el curs 2018/2019 va ser extraordinari i ha tingut un premi tocatardà que s’ha confirmat aquesta mateixa setmana: el màxim organisme mundial li ha donat el bitllet per participar al Freeride World Tour per suplir la baixa per lesió d’una de les participants.

D’aquesta manera, Núria Castán es convertirà la setmana vinent en la primera dona catalana en debutar a aquest circuit i tindrà llicència per competir a les quatre proves del circuit mundial (inclosa la cita andorrana a Ordino Arcalís del 28 de febrer al 4 de març) i lluitar de valent per guanyar-se un lloc a la gran final de Suïssa.

Aymar Navarro, el referent masculí

L’esquiador aranès també serà protagonista al Freeride World Tour una temporada més després de tancar la temporada passada al top 10 de la general. La progressió de l’esquiador que sovint ens obsequia amb imatges espectaculars amb el seu projecte South Lines als Andes ha sigut enorme des del seu debut andorrà el 2017 i ha viscut algunes actuacions destacades al costat dels millors especialistes del món. Aquest 2020 Navarro també participarà a totes les cites del circuit amb esperances reals de ser a la final de Verbier.