La nord-catalana Cécile Hernandez, campiona als Jocs Paralímpics

2 minuts de lectura
Aquest dilluns la justícia esportiva ha fet acte de presència a Pequín per consagrar Cécile Hernandez a l’olimp.

El 7 de març serà un dia màgic per a l’esportista de Sant Esteve del Monestir d’ara en endavant. Després d’intentar-ho tant a Sotxi 2014 com a Pyeongchang 2018, Cécile Hernandez ha aconseguit l’anhelada medalla d’or en el seu quart podi en uns Jocs Paralímpics. Des de l’estació d’esquí d’Els Angles cap a l’èxit més cobejat per a qualsevol esportista d’arreu del món. La victòria de la nord-catalana ha sigut contundent, essent la millor de la fase de qualificació disputada el diumenge i imposant la seva velocitat tant als quarts de final com a les semifinals abans de ser la millor també a la final davant la canadenca Lisa de Jong, la companya de categoria i aventures Brenna Huckaby i una Lisa Bunschoten que s’ha quedat sense podi malgrat somiar fins fa ben poc amb la medalla d’or.

Aquest èxit majúscul en snowboard cross arriba 20 anys després de l’atac d’esclerosi múltiple que li va canviar la vida i pràcticament deu anys més tard de pujar a la taula de surf per convertir-se en una referent esportiva del nostre país. Una dècada d’èxits en què més enllà dels tres podis paralímpics (des d’avui, quatre) també ha guanyat campionats del món i copes del món de forma habitual. De fet, el passat mes de gener Hernandez va triomfar al campionta del món de Lillehammer guanyant l’or en snowboard cross i la plata en banked slalom, una disciplina en què d’aquí a uns dies també lluitarà per la victòria a Beijing 2022.

La nord-catalana viu l’èxit amb molta il·lusió: “Encara no he processat el que ha passat. Totes les coses que he fet per poder estar aquí i després guanyar aquesta medalla d’or era un somni que ara s’ha fet realitat“.

Amb la seva medalla d’or Cécicle Hernández emula els èxits de l’especialista en esquí alpí català Eric Villalón als Jocs Paralímpics de Nagano 1998 i Salt Lake City 2002 i ho fa amb un component extra de dificultat, ja que ho ha hagut de fer en una categoria superior a la seva. La seva llarga batalla per poder competir a Beijing 2022 malgrat la supressió de la SB-LL1 no s’ha resolt fins fa pocs dies als tribunals, i la seva obstinació per poder participar a la cita paralímpica ara té el millor premi possible amb un or sensacional i amb l’alegria manifesta de compartir podi amb la nord-americana Brenna Huckaby, amb qui ha viscut aquest llarg desgast emocional davant la inflexibilitat del Comitè Paralímpic Internacional.

El Rosselló i el Capcir des d’avui tenen una campiona paralímpica als Jocs. Passi el que passi dissabte 12 amb la prova de banked slalom, la consecució del somni ja és una realitat. Cécile Hernandez és campiona paralímpica!