Chloe Kim, el fenomen del surf de neu

Aquest cap de setmana estàvem molt pendents de Laax, a Suïssa. Allà es disputava la final de la copa del món de half-pipe i Queralt Castellet n’era una de les sis protagonistes, al costat de Chloe Kim. Castellet, que resideix i entrena de forma habitual en aquest mateix espai, tornava a lluitar per les medalles. La sabadellenca ha pujat al podi mundial en 8 ocasions en aquesta disciplina al llarg de la seva carrera. A Suïssa, però, afrontava el seu primer half-pipe en molt de temps. Aquesta temporada combina aquesta modalitat amb l’Slopestyle i el big air. De feina, és clar, no n’hi falta.

Castellet ha acabat sisena finalment després d’una excel·lent actuació amb baixa puntuació. La rider catalana s’ha queixat que el jurat li ha comptabilitzat com a caiguda una pirueta dubtosa. Això, sens dubte, l’ha deixat sense cap mena d’opció de podi. Especialment davant d’una Chloe Kim que continua impressionant. Aquesta nord-americana és un altre prodigi dels esports de neu. Com l’estoniana Sildaru, de fet, també esta nominada als Premis Laureus. Nascuda el 2000, ja és la gran estrella del half-pipe mundial.

De victòria en victòria

as_xga_kim02_2048

Kim, tal i com indica la seva data de naixement, no fa massa temps que és a l’elit de l’snow mundial. Però ha encadenat uns mesos que ja l’han convertit en una referència indiscutible. El 2016 va ser la banderera nord-americana als Jocs Olímpics de la Joventut de Lillehammer. I no va decebre. Es va proclamar bicampiona en half-pipe i en slopestyle. Superioritat manifesta que poques setmanes abans ja havia mostrat entre els “grans”.

Chloe va debutar a la copa del món de half-pipe amb una segona plaça ara fa tot just un any (24/01/2016) a Mammoth. Pocs dies després va imposar-se en una nova prova de la copa del món. Arribar i moldre. La jove promesa va acompanyar aquesta entrada al circuit amb una exhibició als X-Games. Allà es va proclamar campiona de superpipe tan a Oslo com a Aspen i va ratificar que els sorprenents podis d’Aspen de 2015 i 2014 no eren casualitat. Amb menys de 16 anys ja tenia 3 ors als X-Games, una proesa única.

Favorita a Sierra Nevada

Amb aquests precedents, els dos triomfs en les dues primeres proves de la copa del món d’enguany no han sorprès a ningú. Kim ha dominat a plaer i tindrà dues oportunitats més per seguir-ho fent (i assegurar el títol) abans d’afrontar els mundials de Sierra Nevada el proper mes de març. Ja suma 2.000 punts i és ben capaç d’aconseguir el ple de triomfs.

De fet, abans de tot això, buscarà el seu tercer or als X-Games d’Aspen. Chloe Kim és favorita a guanyar totes les competicions de la seva modalitat aquest 2017. I de vèncer, també, algun slopstyle o superpipe si decideix afrontar-lo. Per als Jocs Olímpics de 2018, apunteu el seu nom: si no hi ha lesió, la veurem al podi.

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!