El voluntariat de la FECDAS recull 500 quilos de residus al fons marí del Fòrum

1 minut de lectura

La finalitat de l’activitat era crear consciència de tots els residus i deixalles que l’ésser humà genera i que acaben al medi natural

Una quarantena de voluntaris i voluntàries (bussejadores i no bussejadores) de la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques (FECDAS) van participar dissabte en la neteja del fons marí de la zona de banys del Fòrum de Barcelona, un indret amb molta biodiversitat. La finalitat de l’activitat era crear consciència de tots els residus i deixalles que l’ésser humà genera i que acaben al medi natural, en aquest cas al fons del mar.

Durant l’activitat els bussejadors i bussejadores van retirar del mar uns 500 quilos en només unes hores. La varietat de deixalles anava des de tanques d’obra o plàstics passant per ampolles o llaunes, però sobretot van retirar-se tovalloletes d’un sol ús, que són molt perjudicials pel medi ambient, ja que poden trigar més de cent anys en degradar-se. Mentrestant les voluntàries de terra van separar i reciclar aquestes deixalles. També es va dur a terme un taller per descobrir els microplàstics presents en els residus.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FECDAS | CMAS (@fecdas_cat)


Aquesta és una de les múltiples iniciatives que organitza la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques per tal de vetllar i conservar el medi ambient i que serveixen per veure quin és l’impacte de la societat en el medi litoral. Des de la FECDAS creuen no es resoldrà aquest problema fins que es prohibeixin les tovalloletes d’un sol ús.

Imatge de portada: FECDAS