El planter de l’Skeleton comença a fer camí

2 minuts de lectura
L’aventura ja ha començat. Set pilots han estat seleccionats per formar part del projecte que vol formar pilots d’Skeleton camí dels Jocs de Pequín de 2022.

Aquest passat cap de setmana el CAR de Sant Cugat ha estat l’escenari del procés de selecció per a formar part de l’escola de pilots d’Skeleton que impulsen Ander Mirambell i Bernat Buscà amb la Federació Espanyola d’Esports de Gel. Més de 100 esportistes han enviat la seva candidatura interessant-se per l’skeleton responent a la crida per impulsar un projecte de futur que doni continuïtat al treball d’Ander Mirambell i Maria Montejano en aquesta rapidíssima disciplina hivernal. Una dotzena d’esportistes van ser seleccionats en funció del “currículum” i el 23 i 24 de novembre han dut a terme diverses proves per intentar entrar a la selecció final de talents.

Tot i que la previsió inicial era triar sis esportistes, el grup finalment serà de set persones atès l’alt nivell que han demostrat els participants en aquesta primera estada de treball a Catalunya. Cap d’ells havia tastat mai l’Skeleton i tots provenen d’altres disciplines esportives. El procés per fer la tria final constava de diverses proves físiques i psicològiques, així com d’un primer treball d’adaptació a l’skeleton i el trineu on es valorava, per aquest ordre, la velocitat, la potència de cames, l’entrevista personal, el control corporal i l’equilibri de cadascun dels participants al “càsting”. En un esport en què el 30% del resultat final el marca la velocitat i destresa en la sortida, no és estrany que la majoria de seleccionats siguin atletes.

La tria final compta amb quatre homes i tres dones. L’atleta molinenca Clàudia Camacho és la més jove del grup amb 17 anys i el navarrès Javier Sanz el més veterà amb 29. Més enllà de Camacho, la selecció de futurs pilots de casa nostra també inclou a Paula Raúl (22 anys) i Marc Louis Vekemans (20 anys) com a representants de l’atletisme català. A més, Oriol Roca (22 anys) i Marta Ferrer (22 anys) són els dos talents més singulars. El primer és un especialista en bicitrial i la segona forma part del nodrit planter de softbol del País Valencià.

El grup preseleccionat entrenant al CAR / Ander Mirambell

Futur olímpic?

Aquesta mateixa setmana el grup escollit viatjarà a Innsbruck per dur a terme una primera concentració internacional que ha de servir per avançar en la familiarització dels esportistes envers l’Skeleton. La previsió de Buscà i Mirambell és dur a terme noves concentracions durant aquest hivern i que els futurs pilots comencin a tastar les competicions la temporada 2019-2020, just a temps per entrar en el procés de selecció cap als Jocs Olímpics de Pequín 2022 si el nivell esportiu dels seleccionats així ho permet.