L'Skate, un dels 5 nous esports olímpics el 2020

La màgia del millor skate urbà del món brilla a Badalona

1 minut de lectura

Aquest cap de setmana les magnífiques instal·lacions de l’Skate Agora Badalona han tornat a acollir una prova de l’Street League Skateboarding (SLS), la millor competició del món d’aquesta disciplina.

Els amants de l’skate coneixen perfectament aquesta competició, que compta amb 6 parades anuals amb un epicentre clar als Estats Units. El país nord-americà acull quatre d’aquestes proves, una de les quals, la cita de Los Angeles del 15 de setembre, és el campionat del món. La cita de Barcelona també ha estat el tret de sortida de les sèries europees i una gran oportunitat per als amateurs per guanyar-se una plaça al circuit professional.

L’Agora, amb les vies del tren a tocar i les grades plenes, també era l’escenari perfecte per repartir un tiquet d’or al guanyador absolut, que li garantia l’accés directe a la Súper Corona Mundial del mes de setembre. L’afortunat a terres catalanes ha estat Nyjah Huston. Aquesta instal·lació és la joia de l’skate a Catalunya i compta amb programes d’entrenaments diversos. A la pràctica, actua com un centre de tecnificació pioner a Europa i vol esdevenir la gran referència d’un esport que s’estrenarà al programa olímpic a Tòquio 2020.

Un dels Skaters en acció a l'Agora / Fotografia: Milosz Rebes-SLS
Un dels Skaters en acció a l’Agora / Fotografia: Milosz Rebes-SLS

Els millors trucs, en vídeo

La competició compta amb un intens seguiment als EUA (ESPN2 ofereix les millors cites en directe), que ha vibrat amb l’estrena catalana d’enguany. Els riders han de dur a terme els seus millors trucs, sotmesos a la puntuació del jurat, per anar avançant ronda i acabar disputant el triomf. De la cita d’aquests dies a Badalona n’hem seleccionat els vídeos dels millors trucs oferts en aquesta gran cita de l’SLS. Alguns d’ells es van veure fora de competició. Fixeu-vos, si no, en aquest encadenat d’Evan Smith:

Aquí tenim en acció a Luan Oliveira:

Chris Cole:

Felipe Gustavo:

Acabem amb una altra joia: Tiago Lemos