Repartiran 40.000 postals en francès per difondre el procés a la final del Top-14

1 minut de lectura

Barcelona en general i el Camp Nou en particular concentraran, aquest divendres, bona part de l’atenció mediàtica francesa. La disputa al camp del Futbol Club Barcelona de la final del Top-14, la lliga francesa de rugbi, comportarà no tant sols milions d’espectadors sinó que més de 80.000 francesos seran en aquest partit, pel que no queden entrades a la veda. Aprofitant aquesta avinentesa, l’Assemblea Nacional de Catalunya i la Plataforma pro Seleccions Esportives han coordinat una acció de difusió del procés sobiranista i les arrels d’aquest esport a casa nostra i distribuiran 40.000 postals en les que s’explicarà en francès. el moment històric que viu el país. “Volem aprofitar la molta gent que vindrà i explicar-los que volem ser un nou estat d’Europa“, assegura Arnau Miró, un dels promotors de l’acció.

FLYER_v2

L’ANC i ProSeleccions han editat 40.000 postals que reprodueixen l’esquema clàssic d’aquest component turístic. “Hi haurà una imatge simpàtica i promocional, de benvinguda a Barcelona a una banda i al revers un text com si la persona que envia la postal l’hagués escrit en el que s’explica en francès el moment important que estem vivint a Catalunya i que volem ser un nou estat d’Europa“, explica Miró. En aquest mateix text es recorda que Catalunya té història en el món del rugbi i que la Federació Catalana va ser una de les fundadores de la primera federació internacional i membre d’aquesta abans que l’espanyola.

L’objectiu d’aquesta acció, per la qual les dues entitats busquen voluntaris per poder repartir les postals a les diferents entrades al recinte del Camp Nou, és difondre el procés sobiranista entre el públic francès. “Els donem la benvinguda i els expliquem de forma col·loquial la situació del país“, explica Miró que assegura que “la postal vol ser un obsequi pels molts espectadors que vindran, perquè coneguin una mica millor la realitat de Catalunya“.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!