La gran final del Top 14 al Camp Nou, sota sospita

1 minut de lectura

La Final del Top-14, la Lliga francesa de rugbi, que es va disputar el dia de Sant Joan al Camp Nou ha quedat tacada per una ombra de sospita. Tres jugadors del Racing de París, l’equip que va guanyar aquell partit històric, van donar positiu per corticoides en el control sorpresa que l’Agència Antidopatge Francesa els va sotmetre després del partit. La notícia ha estat d’impacte i ha deixat estabornit el rugbi francès perquè, a més, els tres jugadors no són, precisament, comparses de l’equip. Les mostres d’orina amb restes de substàncies dopants corresponen, ni més ni menys, que a Juan Imhoff, Joe Rokocoko i Dan Carter.

dan-carter

La final del Camp Nou va ser un dels grans esdeveniments esportius del darrer any, per França i també per Barcelona. La celebració de l’Eurocopa al país veí va propiciar que el partit decisiu de la lliga més potent del món es disputés a l’Estadi del Futbol Club Barcelona. Més de 99.000 espectadors van omplir a vessar el coliseu barcelonista, batent el rècord del partit de rugbi entre clubs més vist en directe. El partit, a més, no va decebre ningú. El favorit Toló ho tenia tot a favor després de quedar-se, als vint minuts, amb un jugador més però el Racing es va fer fort i amb una remuntada èpica va endur-se el partit i el “Planxot”. El màxim anotador del partit va ser Dan Carter. L’assaig decisiu el va anotar Joe Rokocoko. Tots dos van donar positiu.

Les lesions d’argument o d’excusa?

Que tres de les principals estrelles de Racing donessin positiu ha estat un cop per un esport basat en uns principis ètics i uns valors entre els quals, òbviament, no hi entra la tolerància al dopatge. Però el cas és, però, que la substància detectada podria tenir justificació en l’historial de lesions dels tres jugadors de l’equip de la capital.

img_pmorata_20160624-215240_imagenes_md_propias_pmorata_pepm1490-kwrf-980x554mundodeportivo-web

Els casos van ser notificats a la Federació Francesa de Rugbi (FFR), que ara està en plena investigació. El cas durarà al voltant de 40 dies i ha de servir per determinar si l’ús del corticoide pot justificar-se per raons mèdiques o si se sancionarà als esportistes. El reglament avala l’ús de corticoides, sempre que sigui declarat al moment del control i justificat a continuació amb caràcter retroactiu. Per tant, en un hipotètic cas, els tres jugadors podrien tenir coartada ja que Dan Carter va tenir una lesió important al bessó i també Imhoff i Rokocoko van patir lesions. Això podria servir-los de taula de salvació. Tot i que la bona imatge del rugbi i d’aquella gran final a Barcelona ja ha estat tocada.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!