Els Diables de Barcelona jugaran contra Itàlia a Palamós

2 minuts de lectura
S’ha presentat al Museu Olímpic de Barcelona el partit que el XV dels Diables Barcelona jugarà contra la selecció italiana el dissabte 18 de juny a les vuit del vespre a l’estadi municipal de Palamós. Serà un encontre solidari i els beneficis seran donats a la Creu Roja per tal d’ajudar a la població que pateix el conflicte bèl·lic al país europeu.

Després de la seva participació al Toyota Challenge de Bloemfontein a Sud-àfrica, el partit que disputarà la franquícia catalana ha estat presentat en una roda de premsa al Museu Olímpic de la capital catalana. El president dels Diables, Jordi Homs, ha declarat que “el conjunt neix amb intenció d’envoltar-se de valors i coses rellevants perquè no volem ser un equip més, volem que el públic se’ns cregui i per això volem presentar-nos a casa amb el partit contra Itàlia”. La franquícia vol “fer-se forta en l’àrea d’influència de Barcelona i aprofitar l’onada rugbística mediterrània per sumar a les seves files jugadors i aficionats de la Catalunya Nord, la Catalunya Sud, el País Valencià, la regió d’Occitània i l’Aragó”.

Per aquest matx els Diables de Barcelona seran dirigits pel tècnic rossellonès JeanMichel Vuillemin, que comptarà amb l’ajuda de l’entrenador del CR Sant Cugat Sergi Derqui per a la davantera i el tècnic d’Argelers de la Marenda Raymond Enrique per als tres quarts. La direcció tècnica convocarà un XV d’invitació entre els jugadors de màxim nivell de la Catalunya Sud de la Santboiana, el FC Barcelona i el Sant Cugat. Així com una representació de nivell de jugadors nord-catalans de l’USAP Espoirs, el Ceret, l’Argelers i l’Elna.

Vuillemin (esquerra), Homs (centre) i Monti han presentat el partit dels Diables al Museu Olímpic de Barcelona

En paraules de Vuillemin la intenció és a més de competir, “ajudar el rugbi de la Catalunya Sud”. Faran tres entrenaments en què comptaran amb una trentena de jugadors. “Serà un combinat en què a la davantera hi haurà majoria de jugadors del Rosselló”.

L’equip italià serà dirigit pel director d’alt rendiment de la Federació Italiana de Rugbi, el sud-africà Franco Smith, i aquest partit s’inclou en la gira de preparació que està realitzant l’equip per preparar el Mundial i el VI Nacions. Està previst que el cap de setmana anterior l’azzurra jugui contra la selecció dels Països Baixos a Rovigo, i després de jugar contra els Diables viatjaran a l’Àfrica per jugar contra Namíbia i contra una selecció de la Currie Cup Sud-africana. Es tracta, doncs, d’una selecció d’alt nivell que posarà a prova els seleccionats catalans. Homs ha assegurat que “Itàlia vindrà amb tot“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Diables Barcelona (@barcelonarugby)


L’Ajuntament de Palamós cedirà l’estadi, que té una capacitat per a 4.000 espectadors, per aquest partit benèfic. Cal destacar que és el primer cop que es juga a rugbi a l’estadi municipal de Palamós, seu del club degà del futbol català. El president dels Diables considera “bastant èpic treure les porteries per posar els pals de rugbi”.

A més el matx coincidirà amb la Festa Major de la ciutat, el CEO dels Diables, Josep Monti, ha acabat l’acte explicant que “la jornada sencera serà de rugbi amb el torneig de rugbi platja a Platja d’Aro que inclourà l’entrada pel partit de Diables contra Itàlia”. La franquícia té la intenció de jugar una lliga internacional en les pròximes temporades i mentrestant es prepararà amb aquesta fórmula d’invitacions de jugadors en algun partit més.