El BCN Rugby subaquàtic planta cara a Berlín

1 minut de lectura

Els lectors més fidels de La Fosbury ja coneixereu amb tots els ets i uts el rugby subaquàtic. En vam parlar fa uns mesos al número 23 de la Revista Fosbury. Vam esmerçar-nos a explicar què és aquest esport, com funciona, les regles principals. Si teniu dubtes, feu-hi un cop d’ull.

Superada la fase de potencial desconeixement inicial envers aquest esport, ens endinsem directament en la gran competició del rugby subaquàtic que s’ha disputat el darrer cap de setmana de novembre a Berlín. És la Champions Cup i és la competició més important d’arreu del món d’aquest esport. Amb 14 equips masculins i 10 femenins en total, aquest any la competició ha vist com un jove club barceloní ha tingut presència per partida doble a la capital germànica. És el BCN Rugby Subaquàtic i és la primera vegada que col·loca els dos equips en el millor escenari internacional.

Els 2 equips del BCN Rugby Subaquàtic, protagonistes a Berlín
Els 2 equips del BCN Rugby Subaquàtic, protagonistes a Berlín

El club barceloní va obtenir la classificació després de vèncer el campionat d’Espanya de Rugby Subaquàtic. Ho va fer, és clar, en categoria femenina i masculina. Vèncer a Europa, però, ja són figues d’un altre paner.

Plantant cara contra els millors equips del món

Plantar cara. Lluitar pràcticament tots els partits fins al final. I aconseguir triomfs de prestigi. Això és el què han aconseguit els dos equips del BCN Rugby Subaquàtic a Berlín. El conjunt femení comptava amb l’experiència viscuda l’any passat. El 2015, per les mateixes dates, van aconseguir una meritòria 6a posició final. I aquest 2016 pràcticament han calcat l’actuació. 6è lloc final, i superant a la taula les campiones de Suècia, Estats Units, Àustria i Itàlia. Una victòria per golejada (6 a 0) i quatre derrotes ajustades és el balanç d’un torneig que les consolida a l’elit mundial.

Podreu veure un dels partits de l’equip femení barceloní al torneig en el següent vídeo. Val la pena!

L’equip masculí, de la seva, banda, s’ha estrenat a la Champions amb un 12è lloc final. Més enllà de la previsible golejada encaixada contra el Molde (12 a 0; els noruecs han revalidat el títol), els barcelonins han fet un excel·lent paper. Han guanyat un partit i n’han perdut dos més per la mínima, un d’ells als penals. Al final, aquest 12è lloc de 14 equips que els animarà a fer tot el possible per repetir l’experiència l’any vinent. Llarga vida al rugby subaquàtic!

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!