Aurora Bravo agafa les regnes de la Santboiana

3 minuts de lectura
Aurora Bravo és, des del 22 d’abril, la nova presidenta de la Unió Esportiva Santboiana i la primera dona a ocupar aquest càrrec al club de Sant Boi de Llobregat. L’entitat, fundada el 4 de juliol de 1921 per Baldiri Aleu, es troba immersa en els actes de celebració del centenari. Bravo, sòcia des del 1975, atén La Fosbury tres dies abans del derbi català contra el Barça en els quarts de final del play-off pel títol de Divisió d’Honor.

Les eleccions les va guanyar la candidatura encapçalada per Aurora Bravo ‘Units per la Santboiana’, que va obtenir 201 vots per 129 de la candidatura ‘4 de juliol’. “El meu germà i el meu marit havien jugat al club i quan la gent em va proposar presentar-me a les eleccions no ho veia clar, però després vaig acceptar. M’acompanya un equip força renovat, en el qual hi ha dues persones que ja eren a la junta anterior, qui portava el tema institucional i qui portava la part social segueixen al seu càrrec. És un projecte continuista, en principi, perquè jo estic d’acord amb el que s’està fent a la Unió Esportiva Santboiana, el club està en un bon moment“. La nova presidenta es mostra contenta perquè amb el resultat aconseguit ara podran “consolidar el que ja venia fent el club des de fa temps”.

En l’àmbit esportiu el director tècnic no segueix i “començaran a fer les seves funcions dues altres persones, l’entrenador sí que continuarà sent el mateix. Volem canviar coses en l’àmbit social, tot va molt bé però, per exemple, volem canviar la ubicació de la botiga del club”.

Ser la primera dona presidenta de la Santboiana li suposa tot un orgull: “estic molt contenta i no només per ser la primera dona presidenta d’aquest club centenari, crec que sóc la primera presidenta d’un club a la Divisió d’Honor, per tant, és un empoderament per la dona“. Insisteix a remarcar que “ser en una posició així en un club de rugbi que tradicionalment ha estat un esport més masculí que femení és una cosa que cal valorar, tot i que ara les dones també hi tenen molt a dir”.

El club continua celebrant el seu centenari i aquest dissabte hi ha el partit del XV Invitacional de la Santboiana contra la Selecció Catalana en què el combinat nacional s’enfrontarà a un equip format per jugadores de la Santboiana i jugadores convidades d’altres clubs. “La setmana passada va ser la trobada de veterans i veteranes i ara quedarà el partit del XV Invitacional masculí i la trobada d’exjugadors, que serà la cirereta del pastís”, explica.

El cap de setmana passat es va celebrar la trobada de veterans i veteranes amb motiu del centenari de la U.E. Santboiana / Jordi Elias

Escollida el 22 d’abril, el cap de setmana següent ja va fer el seu primer viatge com a presidenta. Va acompanyar l’equip masculí sub 23 a Saragossa en la disputa de la final del campionat d’Espanya, que va acabar amb victòria de la Santboiana. “M’agradaria que els jugadors de l’escola formessin la base del primer equip com passava antigament. És un repte que tenim, difícil, però volem que gran part dels jugadors del Divisió d’Honor siguin formats a la casa“.

Després de tants anys com a sòcia, Aurora Bravo, coneix el club a la perfecció: “econòmicament hem de millorar, tenim pocs ingressos però vull fer una economia sostenible i eixugar el deute que té el club“. Aniran pagant sense problemes, assegura: “això és el que tinc, això gasto”.

Esportivament, la Santboiana gaudeix de molta salut, el sènior femení està a Divisió d’Honor Catalana i el masculí ha acabat segon la fase regular de la Divisió d’Honor espanyola i diumenge al migdia jugarà els quarts de final del play-off pel títol a partit únic al Baldiri Aleu contra el Barça en un apassionant derbi català. “És un derbi molt important, hem guanyat els dos partits que hem jugat contra el Barça, però és un equip molt potent i m’espero un matx molt disputat en un camp de gom a gom i espero que vagi tot bé i ens emportem la victòria”.

Imatge de portada: Unió Esportiva Santboiana