Anglaterra, favorita per recuperar el tron del Sis Nacions La selecció anglesa comptarà per primera vegada amb una plantilla professional

Aquest divendres s’estrena una nova edició del Sis Nacions de rugby

El torneig femení del Sis Nacions ja fa més de 20 anys que va començar a fer els seus primers passos però no ha estat fins a les darreres edicions quan sembla haver agafat l’embranzida necessària per esdevenir un campionat de referència per al rugby europeu. Per primera vegada a la història el torneig femení i el masculí tindran el mateix calendari, facilitant que els aficionats puguin gaudir d’un cap de setmana de rugby d’alt nivell amb partits en dies consecutius.

De fet, l’estrena del Sis Nacions d’enguany serà el partit entre Irlanda i Anglaterra que es disputarà aquest divendres a les 17h (el masculí es juga el dissabte), quatre hores abans que el França-Gal·les doni el tret de sortida al campionat masculí (el França-Gal·les femení està programat per dissabte). Un campionat en paral·lel que té l’objectiu de visibilitzar el rugby femení i que se suma a la mesura impulsada l’any passat de retransmetre tots els partits del Sis Nacions femení per televisió.

Anglaterra vol guanyar el seu 15è Sis Nacions amb una plantilla professional

En clau esportiva Anglaterra és la indiscutible favorita per recuperar el títol que el 2018 es va endur França. Encara que en els darrers anys hi ha hagut moltes alternatives entre els dos països i Irlanda, aquest any les angleses compten amb un factor que pot ser determinant: per primera vegada les 28 jugadores de l’equip comptaran amb un contracte professional a temps complet per afrontar amb les màximes garanties possibles el Sis Nacions. Amb sous que rondaran entre els 15.000 i els 30.000 euros, la Federació Anglesa vol fer un salt de qualitat i apropar-se de mica en mica a les xifres que mouen els homes (per sobre els 25.000 euros per partit).

Una professionalització del rugby femení que garantirà la plena dedicació de les jugadores i que evitarà casos com el francès, en què algunes de les grans estrelles del país estaran concentrades en un torneig de rugby a set en les primeres setmanes del Sis Nacions. França és un altre dels països que compta amb jugadores contractades (24 en total), però les remunera a temps parcial i en conseqüència totes elles tenen altres prioritats laborals més enllà del Sis Nacions.

Emily Scarratt, un factor diferencial

El millor Sis Nacions de la història és a punt de començar. Anglaterra debuta al difícil camp d’Irlanda i el gran duel entre angleses i franceses arribarà a la segona jornada del torneig. Si les angleses poden comptar finalment amb Emily Scarratt al camp, sens dubte, les seves opcions de victòria augmentaran exponencialment. En clau francesa, els dubtes sobre la participació de Jessy Trémouliére van en la mateixa línia.

Mentrestant, Escòcia, Gal·les i Itàlia lluitaran per seguir fent créixer els seus equips sense la pressió de jugar-se la classificació per a la copa del món, atès que ha canviat el sistema de classificació. Un lloc al podi seria rebut com un excel·lent resultat aquest 2019 per a qualsevol de les tres seleccions més modestes.

El Sis Nacions comença l’1 de febrer i acabarà el 17 de març

La Fosbury ens cooperativitzem.

Fes-te sòcia!