Afa Tauli, el somriure centenari

2 minuts de lectura
Article publicat originalment a rugbycat.cat. Fotografia de portada: Aram Prats

Corria el minut 69 de partit quan els aficionats del Baldiri Aleu van esclatar d’alegria. Com havien vist en 99 ocasions anteriors, el seu número “8”, el seu Afa Tauli, trencava la defensa rival amb la pilota a les mans i la plantava a la zona d’assaig. Ho feia, com sempre també, amb un somriure d’orella a orella.

El moment precís de la marca número 100 de Tauli. Foto Jordi Elias

El dia que complia 150 partits a la Divisió d’Honor, Afa Tauli va sumar el seu try número 100. Un rècord impressionant que posa de manifest la qualitat d’aquest jugador imprescindible per a la Santboiana.

Amb la marca, que certificava el triomf davant el CR La Vila, el novazelandès entra al selecte grup de jugadors que han arribat a les tres xifres de marques a la Divisió d’Honor. Un és Iván Criado, emblemàtic tercera línia del Salvador, i l’altre el té molt a prop, doncs és ni més ni menys que Albert Malo, llegenda del club del Baix Llobregat.

La gesta del “kiwi” agafa més envergadura quan la compares amb la dels dos jugadors retirats: Iván Criado va sumar 100 assajos en 14 temporades i Albert Malo en 18. Afa Tauli ho ha fet en sis i mitja. Els números parlen per si mateixos.

Afa Tauli i Albert Malo, dues llegendes santboianes. Foto Miguel Ángel Jiménez

Hi ha quelcom més en l’aportació d’Afa Tauli que reconforta al rugby santboià: el seu somriure. L’alegria del novazelandès l’ha acompanyat des que va aterrar al Baix Llobregat l’estiu del 2012. Des de llavors, el “8” d’ascendència samoana ha repartit joia i bon rugby a parts iguals.

El somriure permanent

Sempre content, Tauli és la màxima expressió del “play for fun”, jugar per diversió. El físic privilegiat i una tècnica molt superior a la resta han fet que el tercera línia hagi sigut un dels millors jugadors de la Liga Heineken durant les sis temporades i mitja de carreres, offloads i percussions.

El seu caràcter afable i la qualitat indiscutible com a jugador l’han convertit en el preferit dels exigents aficionats de Sant Boi, que cada estiu resten pendents de la renovació de l’Afa. Ocasions i ofertes per marxar n’ha tingut moltes, però Tauli sempre ha triat el Baldiri, ja que l’amor entre jugador i club és bidireccional.

Afa, sempre somrient amb la pilota. Foto Edu Rois

Casat des d’aquest estiu amb una noia catalana (amb qui esperen un fill), l’arrelament del tercera línia a Catalunya és profund i irreversible. Afa Tauli és sinònim de Sant Boi i Sant Boi és sinònim d’Afa Tauli.

Per cent assajos més.