Ricardo Ten, protagonista de la Fosbury digital d’agost

1 minut de lectura
La quarta revista digital mensual de la Fosbury es fixa en un dels millors esportistes paralímpics del món.

El valencià Ricardo Ten és una estrella mundial de l’esport paralímpic que ara guanya títols com a ciclista després d’excel·lir com a nedador durant més de dues dècades. Al llarg de la seva trajectòria ha configurat un palmarès únic. Ara, quan falten pocs dies per celebrar el seu 45è aniversari, continua sent un dels grans esportistes del nostre país. Un exemple de talent, longevitat i passió que sempre ha fet de l’esport el seu motor de superació personal. “No podem caure en el derrotisme“, ens diu en una extensa entrevista a la Fosbury digital d’agost. Ens sembla un dels titulars més adequats en un moment convuls per a tothom.

Més enllà de l’entrevista a Ricardo Ten a la revista digital d’aquest mes d’agost també us proposem un reportatge d’actualitat sobre el moviment de la Massa Crítica, un reportatge històric sobre la jugadora i entrenadora de bàsquet de la Unió Soviètica Lidia Alekseieva (la dona que sempre guanyava) i un nou informe de l’Observatori Crític dels Mitjans sobre el programa BTV Esports, el primer que fem on analitzem l’impacte del coronavirus en la cobertura de la informació esportiva. Com sempre, fem un parell de crítiques culturals, una sobre la web-sèrie Gender Derby disponible aquest mes al magnífic Atlàntida Film Fest i l’altre sobre Lance, un document que s’endinsa en les controvèrsies d’Armstrong com a ciclista professional. Per acabar, també ens fixem en Joel Nicolau a l’espai de la promesa després de protagonitzar una potent escapada a la Vuelta a Burgos.

Fosbury digital agost

Les sòcies protectores, a qui us volem agrair de forma especial la confiança dipositada en la Fosbury, ja han rebut en primícia la revista d’aquest mes, que ben aviat també la podran llegir la resta de persones sòcies del projecte. Més endavant, com sempre, també penjarem la Fosbury digital agost en obert perquè tothom la pugui llegir. Per fer-ho només cal que us afegiu a la newsletter gratuïta de la Fosbury. Trobareu un requadre per fer-ho a dalt a la dreta si accediu a aquest contingut en ordinador o bé fent lliscar el dit cap avall si ens llegiu des del mòbil.

El projecte d’editar una revista de petit format amb continguts de tot l’altre esport el vam iniciar el passat mes de maig. És la nostra manera de contribuir a la lectura reposada davant la pantalla en una proposta complementària a la revista en paper semestral amb un monogràfic sobre esport i franquisme que aquest estiu es pot comprar en prop de 300 punts de venda.