Aina Cid continua sumant èxits

1 minut de lectura
Hi ha coses que no canvien malgrat la pandèmia: a les Terres de l’Ebre tenen una esportista que està fent un cicle olímpic magnífic.

Aquest cap de setmana s’ha disputat el Campionat d’Europa de Rem a Poznan. La localitat polonesa ha servit d’escenari per a una competició que en els darrers anys no té un amo clar. De fet, en l’actual cicle olímpic allargassat pel canvi de data dels Jocs de Tòquio ja són quatre els països que s’han imposat al medaller: Itàlia, Romania, Alemanya i els Països Baixos, dominadors de la cita d’aquest cap de setmana de forma inesperadament contundent amb vuit medalles d’or diferent. Entre l’elit europea del rem qui no ha faltat a la seva cita amb el podi és Aina Cid. Fent parella amb Virginia Díaz ha aconseguit una meritòria medalla de plata en el dos sense timoner.

És el tercer any consecutiu que la remera de les Terres de l’Ebre puja al podi d’una gran competició internacional després d’obtenir el bronze al campionat del món de Plovdiv de 2018, fent parella llavors amb la barcelonina Anna Boada, i de la medalla d’or assolida l’any passat a l’europeu de Lucerna. Si fa uns mesos el duo d’èxit Cid-Díaz va ser capaç de superar a les romanes, enguany el resultat ha sigut a la inversa i per una diferència de temps similar. En aquesta ocasió, Adriana Ailincai i Iuliana Buhus (que ha entrat a l’equip en lloc de Maria Tivodariu) han sigut una mica més ràpides davant d’una parella que consolida les seves opcions de cara als Jocs Olímpics de l’any vinent.

Ja fa uns quants anys que Aina Cid va sorprendre enfilant-se al podi d’una copa del món de rem i després ratificant el seu talent amb la magnífica Boada al costat disputant els Jocs Olímpics de Rio i sorprenent amb una plaça de finalista realment imponent. Amb el pas dels anys i la consolidació de la nova parella com a referent del rem a l’estat espanyol és evident que Aina Cid aquest estiu hauria estat en disposició de lluitar per les medalles al Japó en un any “normal”.

El bon resultat d’aquest cap de setmana és una excel·lent notícia per a tots els amants del rem del nostre país: la parella continua en forma malgrat la pandèmia i manté intactes les seves possibilitats de ser protagonista en una final olímpica. Aina Cid ho ha explicat a través de les xarxes socials: “Després d’una temporada plena d’incerteses hem tingut l’oportunitat d’acabar-la amb una medalla de plata penjada del coll. Ara només cal que continuem treballant molt dur per als Jocs