Aina Cid i Anna Boada trepitgen fort camí de Tòquio 2020

2 minuts de lectura
Aquest cap de setmana la jova parella catalana ha triomfat a la Copa del Món de Rem en la seva cita a la capital de Sèrbia.

El duo format per Anna Boada (Olímpic Barcelona) i Aina Cid (CN Amposta) va sorprendre a molta gent amb un diploma olímpic als Jocs de Rio de 2016. Una classificació per a la final A del dos sense timoner on van ser sisenes després de certificar el bitllet per als Jocs en una recta final esplendorosa, amb el triomf a la regata de classificació olímpica disputada a Suïssa aquell mateix estiu i amb una medalla de bronze en una copa del món de Varese a la primavera d’aquell mateix any aprofitant l’absència d’algun dels equips que després brillarien als Jocs.

Aquella eclosió a l’elit va posar el focus en dues remeres molt joves (nascudes el 1992 i el 1994) amb un llarg camí per recórrer entre les millors especialistes del món. Passet a passet, Aina Cid i Anna Boada han anat preparant el nou cicle olímpic cap a Tòquio 2020 amb paciència per millorar els seus registres. A mig camí del repte, i quan totes les esportistes ja comencen a posar-se les piles, acaben d’aconseguir el millor resultat internacional de la seva carrera esportiva. L’èxit ha arribat aquest cap de setmana a Belgrad a la primera cita de la copa del món d’enguany: les catalanes s’han penjat la medalla de plata absoluta i fan un gran salt endavant en el seu objectiu de lluitar pels grans podis internacionals.

DewgrmPX4AAcUZu

Després d’iniciar la copa del món amb solvència i guanyar la seva ronda de semifinals, només les canadenques Caileigh Filmer i Hillary Janssens les han pogut superar a la final amb un temps de 6:58.88. Cid i Boada han assolit la plata pels pèls, amb un temps de 7:04.23 i tot just 17 centèsimes de marge sobre les neerlandeses Elsbeth Beeres i Laila Youssifou, terceres. Tant a les semifinals com a la final el duo català ha aconseguit deixar enrere a una de els grans favorites, les medallistes olímpiques i mundials daneses Hedvig Rasmussen i Christina Johansen, que s’han hagut de conformar amb la cinquena posició final.

Una marca guanyadora

Una segona medalla a la copa del món que arriba sense la presència de les grans especialistes de Nova Zelanda o els Estats Units, però alhora amb un crono molt esperançador que els hauria permès pujar al podi del darrer campionat del món, on van acabar amb una meritòria 5a posició després d’accedir a la final A a la repesca. Aina Cid i Anna Boada lluitaran de valent per millorar les seves prestacions al mundial d’enguany a Plovdiv del mes de setembre. El podi ja és al seu abast.

Aina Cid i Anna Boada, a Belgrad / Federació Espanyola de Rem
Aina Cid i Anna Boada, a Belgrad / Federació Espanyola de Rem