Encaixada entre els dos Gerards, Figueras i Esteva, Secretari General de l'Esport i President de l'UFEC. Foto: UFEC

Reforç per la tasca de la UFEC

1 minut de lectura
El Govern de la Generalitat ha aprovat destinar una subvenció d’1.054.650 euros a la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) amb l’objectiu de promoure la competició de les federacions esportives, millorar qualitativament la UFEC i les entitats que en formen part, i promoure el reconeixement internacional de l’esport català.

Amb aquest ajut, que es vehicularà mitjançant el Consell Català de l’Esport, es vol potenciar la gestió de les federacions esportives de Catalunya, divulgar l’esport català en els mitjans de comunicació i promoure internacionalment l’esport federat català.

Els serveis que fan indispensable la UFEC

Quant al suport a la gestió de les federacions, els ajuts serveixen per assessorar gratuïtament, mitjançant les Oficines d’atenció als clubs esportius, les entitats en aspectes tècnics de gestió i organització (legal, financer, tecnològic i de comunicació).

Promoure el català i el bon comportament social

El suport del Govern també persegueix la normalització lingüística de la llengua catalana en els usos propis de les organitzacions esportives catalanes i en la pràctica esportiva dels seus membres, la millora de la presència de l’esport català en els mitjans de comunicació –tant en els diaris esportius, com en el web i el canal televisiu de la UFEC-, i la sensibilització dels valors i actituds favorables al joc net, a la igualtat de gènere i al bon comportament social a l’entorn de l’esport federat per ajudar a erradicar la violència en l’esport.

Encaixada entre els dos Gerards, Figueras i Esteva, Secretari General de l’Esport i President de l’UFEC. Foto: UFEC

El tercer àmbit objecte de la subvenció és la promoció nacional i internacional de l’esport federat català, promovent, per una banda, la presència internacional de les seleccions i organitzacions esportives catalanes, i per l’altra, la captació d’esdeveniments esportius d’abast internacional a Catalunya. Algunes de les actuacions en aquest àmbit són el calendari internacional d’esdeveniments esportius a Catalunya, i el suport en l’organització i participació d’activitats i esdeveniments esportius, així com en les relacions internacionals de les federacions esportives catalanes.

Aquesta partida d’1.054.650 euros s’afegeix als 9,2 milions d’euros que durant l’any les federacions catalanes han rebut en conjunt del Consell Català de l’Esport per poder desenvolupar les seves actuacions.