Recull de premsa esportiva de la setmana

1 minut de lectura
Els diumenges són dies de lectura reposada. Per aquest motiu, a partir d’ara, a La Fosbury publicarem un breu recull de premsa per recomanar alguns continguts periodístics duts a terme per companys d’altres mitjans.

Continguts curts, articles curiosos, entrevistes extenses, reflexions interessants… peces del periodisme esportiu fet a casa nostra o en qualsevol indret del món i que valen la pena.

Els orígens del videoarbitratge – Diari Ara
El cap d’esports del diari ARA i col·laborador de la Revista Fosbury en paper, Toni Padilla, ens trasllada al sumo de fa unes quantes dècades per explicar el naixement del videoarbitratge tan comú en ple segle XXI. Una joia.

ara_1

 

Els inicis de Núria Martínez – Ràdio Bàsquet Català
3 minuts que són una delícia per conèixer de prop els inicis d’una carrera que continuarà vinculada a l’Uni Girona després de la renovació firmada aquesta mateixa setmana.

 

Els eSports, des de dins – El Club de la Mitjanit
Una conversa per endinsar-se en el món dels eSports amb dos dels seus protagonistes i amb Francesc Garriga al timó. Un extracte destacat el podeu consultar a través d’aquest vídeo penjat a twitter. Si voleu veure la secció sencera, podeu fer-ho en el següent enllaç a partir del minut 1:36:28

 

La valentia de Jelena Dokic – The Guardian
La tennista que va arribar a ser número 4 del món a la WTA ha decidit denunciar els maltractaments soferts pel seu pare durant la seva infància. Una explicació dolorosa recollida en una autobiografia i que diversos mitjans han difós aquesta setmana. La crònica de The Guardian és de les més acurades.

guardian

 

La rellevància internacional dels esquiadors de muntanya catalans – L’Esportiu
Per a tothom és ben sabut que l’esquí de muntanya és un dels esports en què Catalunya és una potència mundial. Posar-hi dades en relació a la selecció espanyola és interessant. El recull que n’ha fet el periodista Marc Sanglas és demolidor.

La tria Fosbury de la setmana