Espectacular imatge del Ral·li de Catalunya 2018. Foto: RACC

Sense Ral·li Catalunya el 2020 El RACC acorda amb la FIA de saltar-se l’any que ve i ho emmarca en la recerca de més suport econòmic per part de les administracions

La cosa es pot plantejar col·loquialment d’aquella manera: hi ha una notícia dolenta i una de bona. Normalment s’escull començar amb la negativa: l’any que ve Catalunya no acollirà el Ra·lli que des de fa anys i panys la situa al mapa de Mundial. Déu n’hi dó… quina és la bona? Doncs que segons ven el RACC, organitzadora de la prova, tot està controlat i volgut i està assegurat el retorn al calendari del 2021 i 2022.

El propi RACC ha fet l’anunci i ho empara tot en una estratègia per fer més fort un esdeveniment que concentra milers d’espectadors. La decisió de “saltar-se” el 2020 és consensuada entre l’entitat automobilística i la FIA i comporta que es donin per segures les edicions dels dos anys següents. Així Catalunya tria torn el primer del nou sistema de rotació que la dia ha establert de les proves del mundial de ral·lis per donar entrada a nous països organitzadors.

Des del RACC asseguren que la decisió d’entrar a la rotació l’any que ve “permet al Club disposar de tot un any per negociar una major implicació de les administracions i ampliar el nombre de patrocinadors de la prova, així com per consolidar una gestió econòmicament més sostenible”

Foto: RACC

Aquest any sí

Poques dites tan nostrades com “L’aquest any sí” poden servir per acompanyar la notícia. El 55è Ral·li d’Espanya-Rally RACC Catalunya-Costa Daurada –que és com es fa dir oficialment l’artefacte– es disputarà del 24 al 27 d’octubre i podria veure com encara concentra més públic que coneguent la rotació vulgui aprofitar l’ocasió.

Continuïtat garantida

El RACC, organitzador oficial de la prova des de fa 55 anys (les últimes 29 edicions integrada al Campionat del Món), ha signat un acord amb el promotor del WRC que garanteix l’organització de la prova puntuable per al mundial el 2021 i 2022.

Per al RACC, en el context de rotacions que s’aplicarà a partir d’ara i que afectaran a tots els països organitzadors, garantir la celebració durant dos anys és un fet positiu que permet començar ja a treballar a fons amb aquest horitzó.

Les xifres

El Ral·li és un èxit de públic any rere any. Foto: RACC

El RallyRACC Catalunya-Costa Daurada, Rally de España, va generar el 2018 un impacte econòmic en el territori de prop de 50 milions d’euros, va comptar amb més de 192.000 espectadors, un 15% arribats de l’estranger, i va transmetre la imatge del país a 93 milions d’espectadors de TV de tot el món, segons explica el propi organitzador que ho valora assegurant que “el Ral·li porta així al nostre territori la màxima visibilitat a nivell mundial i contribueix de manera important a generar una gran reputació d’excel·lència organitzativa i projecció internacional”.

Campanya en marxa a Verkami!

Ajuda’ns a fer possible la Guia dels Jocs de Tòquio