Joan Pedrero guanya el ral·li Panàfrica

2 minuts de lectura

La tardor és una època intensa per a tots els pilots de ral·lis que es preparen pel Dakar. Si la cita sud-americana omple de gas les primeres setmanes de gener, és en els mesos previs en què tots els seus protagonistes miren d’assolir la forma adient i d’ultimar tots els detalls dels seus vehicles per tal que siguin el més competitius possibles. En un calendari farcit de cites d’interès, ens fixem en el ral·li Panàfrica disputat la setmana passada al Marroc. Joan Pedrero i Dani Oliveras han triomfat dalt les seves motos.

L’equip Sherco i el Himoinsa han demostrat un excel·lent nivell en territori africà. Etapes rapidíssimes, d’altres de tècniques, terreny de dunes i de sorra… el Panàfrica ha estat un bon test per tal que els pilots es provessin en aquest primer tram de tardor. El més ràpid de tots ha estat Joan Pedrero, el líder de l’equip Sherco, que ha guanyat la general i que s’ha imposat per davant del seu company d’equip Adrien Metge.

pedrero

Pedrero s’ha imposat en diverses etapes i ha sabut controlar perfectament el ral·li malgrat haver d’obrir pista en més d’una ocasió: “Estic realment content amb les prestacions d’aquests dies, ja que durant moltíssims quilòmetres he hagut d’obrir pista i he acumulat una experiència molt bona per al proper Dakar i per a l’OiLybia“. Precisament, aquesta és la prova que Pedrero afrontarà des d’aquest dijous amb l’objectiu de continuar acumulant triomfs.

Oliveras, un podi per continuar creixent

El líder de l’equip Himoinsa ha rodat ben a prop dels pilots del Sherco i els ha plantat cara en tot moment. Dani Oliveras ha completat una bona cursa camí del Dakar amb una darrera etapa en què ha hagut d’obrir camí durant bona part del recorregut.

El pilot de Vilabreix fa una valoració molt positiva del seu pas per la Panàfrica: “Estic encantat amb aquest resultat. Afrontava la cursa com un entrenament i aquest tercer lloc em dóna molta confiança. Puc donar molt més i continuar millorant perquè he tingut un parell de jornades amb alguna errada que m’ha penalitzat bastant. Crec que hem demostrat que tot el treball d’entrenament que hem fet està donant els seus fruits

Dani Oliveras, celebrant el tercer lloc del podi
Dani Oliveras, celebrant el tercer lloc del podi

Els seus companys d’equip Marc Solà i Ivan Cervantes també han completat un bon paper en aquesta cursa. Solà ha acabat al sisè lloc i Cervantes ha estat vuitè. Menció especial per al pilot de Hero Oriol Mena, que el proper mes de gener debutarà al Dakar i que ha arribat a aconseguir podi d’etapa a la Panàfrica, així com per a Rosa Romero, campiona del ral·li en categoria femenina.

Carles Checa, el rei dels buggies

Una altra notícia destacada del ral·li és l’èxit del clàssic pilot de motos Carles Checa al volant d’un buggie. L’ex pilot del mundial de motociclisme i de superbikes ha fet una passa més cap al món dels ral·lis apostant per les quatre rodes amb un èxit incontestable. Al Marroc ha dominat la seva categoria i s’ha endut el triomf a la general. De moment diu que ho fa com a “hobby”, però caldrà veure si vol donar-hi continuïtat atès al seu excel·lent nivell competitiu.

timthumb