Els 4 magnífics de Peugeot

1 minut de lectura

Avui comença el Ral·li Dakar i ho fa amb una pila de protagonistes catalans que aspiren a endur-se el títol en diferents categories. Més enllà dels dakarians de casa nostra, la marca Peugeot torna a presentar un quartet de figures internacionals que impressiona. Són els mateixos que ja van córrer l’any passat a Sud-amèrica. Es van endur 9 de les 13 etapes disputades i van guanyar el Dakar. Aquest 2017 tot apunta que els resultats encara poden continuar millorant.

Peugeot
Loeb, Despres, Peterhansel i Sainz, els quatre magnífics

Stéphane Peterhansel, Cyril Despres, Carlos Sainz i Sébastien Loeb són els quatre magnífics de Peugeot. Entre els 4 sumen unes xifres d’escàndol. 18 títols del Dakar (11 en motos, 7 en cotxes), 11 mundials de ral·lis, 2 mundials d’enduro, 1 mundial de raids i un or als X Games. Tot plegat, és clar, amb incomptables victòries en ral·lis d’arreu del món com a aperitiu de la cita d’inici d’any.

Les amenaces, a Toyota

D’entre tots els rivals, sens dubte, el que més por fan al quartet de Peugeot són els Toyota. La marca rival dels francesos han reclutat al gran favorit al títol dels darrers anys, Nasser Al Attiyah. El príncep ha abandonat Mini, que comptarà amb Orlando Terranova com a pilot més experimentat per plantar cara als galls del Dakar. A Toyota també hi ha De Villiers, el tercer del podi de 2016 i un pilot tan solvent com els de més anomenada. I, és clar, un Nani Roma experimental que ja ha declarat que es veu en condicions de lluitar pel triomf final.

Nani Roma fent-se un selfie el dia abans de començar el Dakar 2017

Cap equip, però, presenta els noms i el palmarès dels Peugeot. I és evident que hi ha diferències entre els quatre. Stéphane Peterhansel és un addicte a les victòries. Després de la victòria de 2016, tot el que sigui no lluitar pel triomf final li semblarà poca cosa. Carlos Sainz és l’home abonat als problemes mecànics que coneixem. Guanyador del 2010, sempre ha topat amb algun entrebanc funest. L’any passat, per exemple, va haver d’abandonar a l’etapa 10 quan les coses començaven a millorar.

Sébastien Loeb va tenir un debut dakarià impressionant. Va guanyar 4 etapes i va acabar al 9è lloc de la general. Amb el seu inseparable copilot Elena, l’alsacià promet donar molta més guerra aquest 2017. I Cyril Despres continua adaptant-se al cotxe després de ser llegendari amb les motos. L’any passat va tenir una actuació sòlida, acabant 7è. Resident a Andorra, anuncia que l’objectiu d’enguany és el podi. Advertim: no hi caben els 4 al podi. I els rivals són duríssims. Algun d’ells acabaran el Dakar sense poder complir els seus objectius.