Què és la Fosbury?

La Fosbury és la revista de tot l’altre esport. Un projecte compartit per un grup d’amics, periodistes i amants de l’esport, que vol omplir un buit en el mercat mediàtic català, revertint o contrapesant la situació de predomini del futbol envers la resta de disciplines esportives. La Fosbury vol ser la mirada heterodoxa, la lectura reposada, el valor afegit i la reivindicació periodística de tots aquells esports que conformen l’imaginari col·lectiu, apreciant el matís, la diferència, els grans protagonistes i totes les petites històries.

Què fem?

La Fosbury és un producte periodístic en desenvolupament constant, obert a totes les col·laboracions i crítiques que facin més llarg el seu camí. No correm, però no parem d’avançar. Compartim un doble mitjà, la revista mensual (la Fosbury) que dediquem principalment a una temàtica concreta i el Fosbudiary (a Fosbury.cat), transversal, més avesat a l’actualitat, més connectat al dia a dia.

nassos_fosbury

En un i altre intentem imprimir un segell, una manera de fer que ens allunya dels convencionalismes, buscant el segon nivell de lectura, aprofundint en la història oculta o il·luminant zones menys explorades pel periodisme esportiu convencional.

Per què Fosbury?

El nom de la revista és un homenatge a l’atleta Dick Fosbury, cèlebre per patentar esportivament l’actual mecànica del salt d’alçada en una època en què tots els seus competidors saltaven de costat. El seu “salt d’esquena”, el “Fosbury flop” va ser un desafiament al que tocava que va acabar comportant un canvi de concepció en l’atletisme, un punt d’inflexió en el salt d’alçada. Sense ser atletes, volem saltar de darrere escules.

Què és la gent Fosbury?

Entenem aquest “gent Fosbury” com una manera de definir al col·lectiu de persones que ens apleguem al voltant d’aquesta revista, sumant els membres de la redacció, els col·laboradors i també els lectors. La gent Fosbury és aquella gent murri i curiosa, que llegeix, busca, vol conèixer, suggereix i sobretot que critica tot el que és i fem en aquest projecte.

Sigues diferent. Trenca les Normes. Sigues Fosbury!

[youtube id=”mdUqYofHcPY”]

Contacta amb la Fosbury

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!