Quatre catalans seran al Campionat del Món de tennis de taula de Kuala Lumpur

1 minut de lectura

Entre els dies 28 de febrer i 6 de març tindrà lloc a Kuala Lumpur (Malàisia) la disputa del Campionat del Món Absolut per equips de tennis de taula. La Federació Espanyola ja ha fet pública la convocatòria pel torneig i dels vuit participants del combinat espanyol quatre seran catalans, tres dones i un home.

Sofía-Xuan zhang del Suris Calella.Foto. ITTF World
Sofía-Xuan zhang del Suris Calella.Foto. ITTF World

En la categoria femenina les catalanes Galia Dvorak, del Quadis Mataró, Claùdia Caymel del Girbau Vic T.T. i Sofía Xuan Zhang del Suris Calella, compartiran equip amb Yanfei Shen de l’UCAM Cartagena. És important destacar que la veterania de Dvorak s’ajunta amb la joventut de Caymel i Xuan Zhang, ambdues encara en edat júnior.

La del Girbau Vic TT es va proclamar aquest gener campiona del Top Català juvenil celebrat a les Borges Blanques, imposant-se a totes les seves rivals amb facilitat i només vèncer amb dificultats per 3-2 a la tercera classificada, Alba Fernández, del CTT Calella. Per la seva banda, Sofía Xuan Zhang ja va participar al Campionat del Món júnior aquest passat desembre on va quedar entre les 16 millors del món.

En categoria masculina el representant català serà Marc Duran del DKV Borges Vall. Duran és actualment a la posició 127 del rànquing de la ITTF i un habitual de les convocatòries de la selecció espanyola.

Marc Duran. Font: http://www.rfetm.es/
Marc Duran. Font: http://www.rfetm.es/

Als catalans els acompanyaran la jugadora Yanfei Shen de l’UCAM Cartagena, i els palistes Carlos Machado del Cajasur Priego, Jesús Cantero de l’UCAM Cartagena i Álvaro Robles del Grünwettersbach d’Alemanya. Precisament Robles, Cantero i Durán han participat aquests darrers dies en un torneig a Alemanya preparatori per al Mundial, en què van ser eliminats en les primeres rondes.