Protagonistes del cap de setmana esportiu

2 minuts de lectura

Del 21 al 23 de gener hem viscut diversos èxits notables d’uns protagonistes esportius que repassem a continuació: Cecile Hernandez, Abel Moga, Núria Castán, Queralt Castellet, Joan Masip i Esther Guerrero.

1. Cecile Hernandez

L’esportista del Rosselló ha viscut una setmana gloriosa al campionat del món d’esports de neu adaptats a Lillehammer. Subcampiona fa uns dies en Banked Slalom, aquest divendres s’ha proclamat campiona del món per tercera vegada a la seva carrera en snowboard cross en un frec a frec davant la seva rival Brenna Huckaby. Més enllà de l’èxit esportiu, l’èxit arriba just en el moment en què s’ha fet pública la victòria judicial de les dues esportistes davant el Comitè Paralímpic Internacional: un tribunal alemany ha conclòs que tenen dret a participar als Jocs de Pequín 2022 malgrat la supressió de la seva categoria.

2. Abel Moga

El debut de l’esquiador aranès al Freeride World Tour ha estat impressionant. Rookie a la màxima competició mundial del freeride, Moga ha aprofitat el seu ampli coneixement del Tuc de Baciver per inventar-se una línia fantàstica amb salts molt ben executats que l’han catapultat cap a la medalla de plata superant les grans estrelles d’aquest esport. Abel Moga promet molts èxits aquest curs i es postula ja d’entrada com un candidat a ser a les finals de Verbier.

3. Núria Castán

A la mateixa competició de Baqueira-Beret hem viscut el retorn de la reusenca al Freeride World Tour gràcies a una invitació de l’organització que ha aprofitat a la perfecció. Castán també s’ha penjat la medalla de plata al Pirineu aranès amb una baixada molt completa en què ha buscat un pas estret realment bonic per sumar un total de 67 punts i superar a totes les rivals excepte la sueca Vikander. En plena forma, és clara candidata a recuperar plaça “fixa” al FWT per a la temporada vinent.

4. Queralt Castellet

No abandonem encara la taula de surf ni la neu per destacar un nou èxit de la sabadellenca Queralt Castellet, que aquest cap de setmana s’ha penjat la medalla de plata als X Games en la modalitat de super pipe. La catalana ha planxat la primera baixada i la seva marca només ha estat superada finalment per la japonesa Sena Tomita. És el tercer podi en tres proves internacionals d’alt nivell d’aquesta temporada per a Castellet, que té l’objectiu de penjar-se una medalla a Pequín 2022 d’aquí a dues setmanes.

5. Joan Masip

L’igualadí va fer un tàndem increïble aquest divendres amb Marc Duran per protagonitzar una remuntada trepidant a l’Europe Cup i portar el CTT Borges cap a les semifinals d’aquesta competició europea tretze anys després d’aconseguir-ho per primera vegada. Joan Masip va sumar dos triomfs cabdals, el darrer d’ells en el darrer enfrontament del Golden Match. Un partit decisiu disputat a un sol set en què el de l’Anoia va oferir un repertori de joc sublim. El seu darrer punt va provocar un benvingut terrabastall a Les Borges Blanques.

Joan Masip, talent de present i futur al CTT Borges

6. Esther Guerrero

L’atleta banyolina ha començat una nova temporada fixant-se en distàncies que cada cop més llunyanes dels 800 metres que tant bé ha dominat durant anys. La seva participació al World Tour Indoor de Manchester s’ha saldat amb un tast dels 3.000 metres en pista coberta realment prometedor. Guerrero ha parat el cronòmetre en 8 minuts, 56 segons i 61 centèsimes en el seu debut a la distància i ha establert un nou rècord de Catalunya de la disciplina millorant en més de set segons una plusmarca vigent des de fa 19 anys.