Els problemes econòmics dels equips balears

1 minut de lectura
cms40lxuaergimiloveimgresizediloveimgcropped
El Can Ventura de Palma, campió de la superlliga, ha renunciat a disputar competicions europees

Jugar a l’elit de qualsevol esport només està a l’abast dels clubs que poden permetre-s’ho econòmicament. I això és un gran problema a les Illes Balears. Allà, les dificultats econòmiques s’hi multipliquen perquè els equips han d’afegir unes despeses de vols i allotjament molt superiors a la mitjana. Això, les escasses subvencions públiques i la poca predisposició de les empreses a l’hora de patrocinar esport fa que equips balears de gran nivell hagin de renunciar a allò que han aconseguit damunt la pista.

Un exemple és el Can Ventura de vòlei, guanyador de la Copa del Rei i la Lliga. Ha de renunciar a la Champions per falta de finançament. O el CIDE, que acaba de pujar a Superlliga Femenina de Vòlei però segurament també hi haurà de renunciar. Tampoc sap què passarà el Palma de bàsquet amb el seu futur. És equip de LEB Or, però potser fins i tot ha de demanar tornar a jugar a LEB Plata.

Potser s’ha de repensar l’esport d’elit, perquè les Balears semblen predestinades a quedar-se sense representació en les millors categories en els esports col·lectius. Us oferim el parer dels protagonistes, que veuen amb preocupació el futur dels seus respectius equips. Arriba l’altre moment decisiu de la temporada.