Preolímpic enverinat per les noies del waterpolo

2 minuts de lectura
Amb el regust amarg força recent de la “medalla de xocolata” al darrer Europeu de Sèrbia, les noies de la selecció espanyola de waterpolo coneixien diumenge quines seran les pedres que es trobaran pel camí, més sinuós del que es pensaven, que les ha de dur a Río. Els Jocs Olímpics van ser fa quatre anys el gran aparador en què l’equip de Pareja, Espar, Tarragó, García, Ester o López i companyia van esdevenir un referent, tangencialment “Las Guerreras” i sobretot un exemple d’equip que responia solidàriament dels reptes. A Londres van ser plata i després vindrien l’or mundial i europeu. Ara, però, el camí cap a la capital de Brasil fa pujada.

Tan sols la poderosa Hongria, guanyadora de l’Europeu, té bitllet garantit pels Jocs de manera que el preolímpic que es disputarà a Holanda del 21 al 28 de març serà una autèntica emboscada esportiva. Pocs dies, molta exigència i unes rivals temibles.

Gouda serà àrbitre

El preolímpic femení es dividirà en dos grups de sis equips. Els quatre primers passaran a quarts de final i els vencedors en aquesta ronda obtindran les quatre places per viatjar als Jocs. Espanya ha quedat enquadrada en el grup A juntament amb Estats Units, Grècia, Canadà, Japó i Austràlia.
Les nord-americanes són les grans favorites, no sols a obtenir una de les places per Río, sinó a guanyar el torneig olímpic. La plaça americana se l’ha adjudicat Brasil com a organitzador, convertint l’equip de les barres i les estrelles en un regal enverinat per les noies de Miki Oca. D’una banda fa costeruda la fase de grups, de l’altra la gran bèstia negra no serà rival als quarts.

Austràlia és un autèntic “coco” que cau d’entrada i que per tant no serà rival a quarts, convertits en la gran final de sí o no als Jocs. Les d’Oceania van ser la rival de les espanyoles a Barcelona 2013 i per tant segur que tindran ganes de revenja. En clau europea, Grècia és un rival perillós sobretot perquè Espanya no hi ha jugat en tot el cicle i la quota asiàtica la posarà un Japó que està en creixença esportiva però que no haurien de ser rivals.

Si Espanya aconsegueix l’esperat pas als quarts de final, es mesurarà a un dels rivals del grup B. França, Itàlia, Nova Zelanda, Rússia, Cuba i Holanda. Holanda i Itàlia –les dues seleccions que han apartat les guerreres de les medalles europees– són sens dubte les dues grans favorites per ocupar les dues primeres posicions, de manera que, si la lògica es compleix, Espanya ha de quedar entre les dues primeres del seu grup per evitar-les a ambdues en els quarts de final. Rússia seria la tercera amb opcions i, en una bona lògica, una més que probable rival per les de Miki Oca. El que està clar és que cap rival serà fàcil i que la classificació olímpica serà cara, molt cara.

Però qui s’atreveix a dubtar d’aquestes jugadores?