Recull de premsa d’aquestes festes

3 minuts de lectura
Els diumenges són dies de lectura reposada. Per aquest motiu, a La Fosbury publiquem un breu recull de premsa per recomanar alguns continguts periodístics duts a terme per companys d’altres mitjans.

Continguts curts, articles curiosos, entrevistes extenses, reflexions interessants… peces del periodisme esportiu fet a casa nostra o en qualsevol indret del món i que valen la pena. Fem un cop d’ull a alguns continguts publicats al llarg d’aquestes festes.

Sobre Rodes – TV3

Programa especial emès el dia de Reis a TV3 que recull una exhibició de patinatge artístic de primera fila amb clubs d’arreu del país i amb el CPA Olot, el vigent campió del món de l’especialitat, com a conjunt amfitrió. Un episodi d’una hora amb comentaris d’Imma Pedemonte i Jordi Ramos que és una excel·lent carta de presentació d’aquest esport cap al conjunt de la societat catalana.

1515147018620

Gimnàstica al CAR – Telenotícies TV3
Hi ha uns quants esports en què l’èxit professional passa per poder competir algun dia en uns Jocs Olímpics. Al darrere, és clar, un munt d’hores de dedicació, de renúncies i d’equips tècnics de tota mena disposats a convertir una il·lusió en una realitat. “El preu d’un somni” és un clip emès en un telenotícies del passat 29 de desembre que s’endinsa al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat per fixar-se en la realitat de les gimnastes. Una peça necessària.
cargimnastica
Garbiñe Muguruza – La 1
La realitat més lamentable portada a l’humor com a mètode per sacsejar consciències entre espectadors i periodistes. L’Especial de Cap d’any emès per TVE el 31 de desembre va incloure un gag de José Mota amb la complicitat de Garbiñe Muguruza. La tennista, en poc més d’un minut, rep diverses preguntes sobre la seva vida personal i que denigren el seu talent esportiu. Un gag contra el masclisme en l’esport, més que benvingut.

https://www.youtube.com/watch?v=eKILehMKYbw

L’adéu de Peugeot del Dakar – Motor Ara

Ara que tenim el Dakar en marxa és interessant entendre els motius pels quals una marca líder en la categoria de cotxes, amb una forta inversió de quatre anys consecutius i la unió de pilots tan potents com Peterhánsel, Despres, Sainz i Loeb, ha decidit deixar de córrer el Ral·li Dakar a partir de 2019. Ho expliquen els companys de la web de Motor vinculada al diari ARA.
motorara

Una portada per emmarcar – L’Esportiu

Els companys de l’Esportiu han decidit combatre les dades amb fets i a principis de gener s’han atrevit a posar en portada a Jaël Bestué i Paula Leitón, dues de les esportistes del nostre país que tenen un futur més que prometedor. Nascudes el 2000, són la cara visible d’una generació amb molts reptes. Els periodistes Xavier Agustí i Ivan Mullor firmen el reportatge que dóna continuïtat a la portada. Enhorabona per la valentia i l’encert, l’Esportiu!

2000

El fitxatge de Bernat Font – L’Esportiu

Un tema amb menor impacte mediàtic i que és especialment interessant és el que firma el periodista Borja Sánchez també a les pàgines de l’Esportiu. La història de Bernat Font, un ciclista amateur que l’any 2018 correrà amb el millor equip no professional dels EUA i que ha fet ús de les xarxes socials per tirar endavant la seva carrera.
bernatfontciclisme

Queralt Castellet al focus – Teledeporte

La rider vallesana s’ha erigit en una de les grans esperances de Catalunya per brillar en les grans competicions dels esports d’hivern. En un any en què els Jocs Olímpics de Pyeongchang ajuden a reforçar l’espai mediàtic dels esports de neu i de gel, Teledeporte ha tingut l’encert d’emetre un excel·lent reportatge sobre Queralt Castellet que transcendeix els objectius esportius de la catalana per endinsar-se en la seva trajectòria vital. Emès el dia de Nadal, val molt la pena, però RTVE l’ha retirat de la seva pàgina web. Esperem que Red Bull el recuperi i el socialitzi ben aviat.

La tria Fosbury de la setmana