L’esport universitari vol progressar adequadament

1 minut de lectura

Esport i Universitat són dues grans fonts de salut i coneixement, que aquí a casa nostra malauradament van massa poc lligades. Lliguem esport amb salut i universitat amb coneixement. I no ho diem pels tòpics d’esportistes sense carrera o intel·lectuals sense cap mena d’interès per l’esport, sinó que parlem de la dificultat real de compaginar estudis i esport d’alt nivell. És evident que en aquest aspecte hem de progressar. Els actors implicats ho saben i hi estan treballant.

Handbol_femeni

Els experts en el tema ja ens avisen que comparar-se amb els Estats Units és injust i inviable, una “comparació odiosa”. Només cal tenir en compte que al país nord-americà els equips universitaris ocupen l’espai que aquí ocupen els clubs esportius. Nomes cal recordar el que tots tenim al cap, les pel·lícules americanes on les universitats són els grans referents esportius i omplen estadis i pavellons.

universitat_basket

Queda clar, però, que aquesta no és la meta sinó un ideal en una cultura i situacions molt diferent. El que sí que hauríem d’agafar com a referent és la possibilitat d’aprofitar els recursos i centres universitaris, per fer que els estudiants de casa nostra puguin estudiar i jugar a un esport al màxim nivell possible. D’aquests interessants temes en van parlar aquesta setmana en el debat organitzat al programa “Ben trobats” a La Xarxa TV, i que us recomanem de veure:

Precisament aquesta setmana, de dimarts a dijous, es disputen les finals universitàries de Catalunya 2016-17 i per primer cop se’n poden seguir algunes d’elles en directe per la Xarxa i Movistar TV, i es farà un resum complet de totes elles en un programa especial.

Iniciatives com aquesta, o com el format consolidat de les jornades de competició en concentració, són algunes de les puntes de llança del pla estratègic de l’esport universitari que té entre els seus objectius millorar i donar a conèixer aquestes competicions. I és que queda clar que si va creixent el nivell i prestigi de les competicions universitàries tots els actors implicats en sortiran reforçats.

Volei_Uni

Programació aquests dies a La Xarxa

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!