L’esport català es manifesta contra les violències masclistes En motiu del 25 de novembre es volen donar més passes per eradicar un problema molt greu de la nostra societat

És 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, i l’esport català no se n’ha quedat al marge, amb una campanya i un manifest de l’esport contra la violència masclista: si en toquen a una, ens toquen a totes!

Perquè la violència masclista és una autèntica xacra davant de la qual no ens podem quedar de braços plegats. Tampoc el món de l’esport se’n salva, on les vexacions i les discriminacions per raó de gènere, per desgràcia, encara són força habituals.

Dades esfereïdores

Al 2018, a Catalunya, hi van haver 1678 delictes contra llibertat i la indemnitat sexual. Amb les víctimes més freqüents situades entre els 11 i els 20 anys, a diferència dels agressors que es situen entre els 31 i els 40.

Una dinàmica que, per desgràcia es manté en les mateixes proporcions aquest 2019, després de 2 trimestres comptabilitzats. Dades que es poden consultar al dossier estadístic de violències masclistes 2019.

Si ens toquen a una, ens toquen a totes

Reproduïm el manifest del món de l’esport català:

Les violències contra les dones persisteixen any rere any, en una societat patriarcal que es resisteix a canviar i que situa a les dones en una posició de desigualtat. Tot i això, les dones hem trencat el silenci i no farem ni un pas enrere.

Des del món de l’Esport i des de la nostra entitat volem reconèixer la força, el coratge i la valentia de les dones, de les supervivents i de les que han estat assassinades, de les que han trencat el silenci i de les que lluiten dia a dia per fer-ho. Sortim als terrenys de joc manifestant amb fermesa que el consentiment és un element central a l’hora d’entendre la sexualitat, que només un sí és sí i que això és innegociable.

Una agressió sexual a una dona no és un fet puntual, és una agressió contra totes les dones. Les dones hem perdut la por a assenyalar i denunciar els agressors perquè la nostra sororitat és la nostra força.

Cridem juntes: si en toquen a una, ens toquen a totes!

Així com el formulari perquè les entitats esportives que encara no ho hagin fet, es puguin adherir al manifest.

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!