La importància d’una bona pretemporada (i 3): Sobretot fer pinya

2 minuts de lectura
crossfit
El Crossfit, l’activitat “de moda” aquesta pretemporada. Foto: @CHValldoreix

Després de parlar de planificació i motivació, tanquem aquesta sèrie sobre la pretemporada recollint diverses idees que poden donar-li més color. És evident que és un període que els esportistes temen més que no pas esperen, però hi ha moltes maneres d’endolcir aquesta fase bàsica. Una gran quantitat d’activitats que a més es poden fer servir per enfortir el grup amb experiències lluny de la seva zona de confort.

Fer pinya amb el grup

Enfortir el grup a casa nostra és sinònim de “fer pinya”, i quina millor manera de fer pinya que amb un stage? D’aquesta manera el grup amb el qual es compartiran una sèrie d’objectius durant la temporada poden conviure a la vegada que es treballen aspectes sobretot físics, sense oblidar –al contrari!– els aspectes socials.

Vic_stage
L’equip sènior del Bàsquet Vic visitant l’stage de la base del club. @ClubBasquetVic

També és cert que hi ha una altra manera més literal de fer pinya, que és el que ha practicat més d’una vegada el BM Granollers. En aquest cas l’activitat no és altre que afegir-se a l’assaig de la colla castellera que es tingui més a prop, en el seu cas la colla dels Xics de Granollers.

Platja, riu, muntanya… tot s’hi val

Sigueu on sigueu, segur que teniu alguna activitat a prop que ajudi a trencar la rutina de l’equip però sense oblidar l’activitat física necessària en aquesta etapa. N’hem trobat per a tots els gustos, des de paintball, ràfting, activitats a la platja, escalar muntanyes…

paintball
L’equip del Barça de futbol Sala practicant el Paintball. @FCBFutbolSala

rafting_

El “Crossfit”, una moda que arrela fort

Acabem amb una activitat que sabem del cert que d’entrada no fa tanta gràcia als esportistes, però que veient l’activitat a les Xarxes Socials dels clubs de casa nostra hem detectat que ha estat la gran moda d’aquest estiu. Parlem del Crossfit. Com segurament ja sabeu, es tracta d’una modalitat esportiva derivada dels entrenaments militars que ha calat fort a la nostra societat els últims anys i que cada dia guanya més adeptes.