El COPLEFC engega una nova etapa amb la màxima il·lusió

2 minuts de lectura
El Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya (COPLEFC) obre una nova etapa, amb la voluntat d’agrupar a partir d’ara tots els professionals del sector de l’esport, sigui quina sigui la seva especialitat.

La Fàbrica Moritz va acollir la passada setmana l’acte de presentació de la nova figura de l’associat que el Col·legi incorpora amb la finalitat d’esdevenir la veu de tot el conjunt de professionals existents a Catalunya en l’àmbit de l’activitat física i de l’esport.

L’acte va comptar amb la presència de Gerard Figueras, secretari general de l’Esport; Marta Carranza, comissionada de l’Esport de l’Ajuntament de Barcelona; Jordi Cavero, de la Diputació de Barcelona; Olga Adroer, del Servei d’Ordenació dels Ensenyaments de Règim Especial, del Departament d’Ensenyament; Carles Domènech, de l’Institut Català de Qualificacions Professionals (ICQP); Jordi Solà, director de l’INEF de Catalunya; així com representants de les diverses facultats i centres educatius públics i privats, associacions de professionals diversos, de la UCEC, la UFEC, federacions i d’empreses de la gestió en serveis esportius. Igualment, van assistir-hi col·legiats que van sumar-se a la rebuda dels nous associats, entre els nombrosos convidats.

coplefc_3

Xesco Espar de mestre de cerimònies

De Col·legi “confidencial” a la veu de tot el sector

El reconegut coach Xesco Espar –exentrenador del Barça d’handbol i autor del llibre Jugar con el corazónva començar apel·lant a la capacitat de convocatòria i interès de l’esport i com amb els anys la professionalitat en la prestació de serveis ja ha passat a considerar-se imprescindible. Una característica que té el seu premi, tal com va recordar amb l’exemple dels recents campionats continentals d’handbol a l’Àfrica, a Europa i a l’Àsia, en tots tres casos amb entrenadors catalans. Una immillorable targeta de presentació que va atribuir al COPLEFC, que a partir d’ara vol deixar el que va qualificar com a “Col·legi Professional confidencial”, per esdevenir la veritable veu de tot el sector a partir de la qualitat.

Unes característiques sintetitzades en un aquest vídeo corporatiu que tots els assistents van aplaudir:

A continuació, els protagonistes van ser els primers associats de cadascuna de les tipologies que el COPLEFC incorporarà a partir d’ara: Mestres Especialistes en Educació Física, Tècnics Superiors en Animació d’Activitats Físiques i Esportives, Tècnics de Conducció d’Activitats Fiscoesportives al Medi Natural, Tècnics Esportius i Tècnics Esportius Superiors i, finalment, els Acreditats en Competències, que van rebre l’acolliment de diversos col·legiats.

coplefc_2

Finalment, Espar va identificar els diversos actors del sector presents i vinculats amb els professionals: des de facultats universitàries i centres formatius, entitats contractants de professionals, a més de l’Administració, envers els quals el COPLEFC vol assumir igualment un paper rellevant i seguir un camí conjunt.

Per últim, van prendre la paraula el president del COPLEFC, Pere Manuel, que va insistir en el compromís del Col·legi amb la qualitat dels serveis prestats a la ciutadania d’acord amb un codi deontològic. Mentre que el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, va mostrar-se satisfet del pas emprès pel COPLEFC, que li ha de permetre adaptar-se a les noves situacions i demandes socials que es produeixen, amb un objectiu compartit de millorar els serveis a la societat, els quals, en definitiva, han de redundar en benefici de Catalunya.