Victòria de València, campiona per tercera vegada

2 minuts de lectura
La final de l’individual de raspall s’ha disputat al trinquet de Genovés.

Victòria de València ha constatat el seu domini de la disciplina i ha revalidat el títol de campiona en un dels torneigs més esperats de l’any per als amants de la pilota valenciana. L’Individual de raspall (Trofeu President de la Generalitat Valenciana) s’ha resolt a favor de la valenciana després de vèncer a Ana de Beniparrell a la final per un marcador de 25 a 10 acompanyat d’un domini clar durant tota la partida. És el tercer títol de Victòria Díez, que s’ha imposat en tres dels darrers quatre torneigs disputats.

El primer joc de la final se l’ha endut Victoria, que des del treure donava un pas endavant. Però aquest pas que feia primera la de València es feia més gran quan, en el segon joc i des del rest, novament aconseguia el joc davant d’Ana. Aquest joc, a més, feia mal a Ana, que havia disposat d’un val net per a ella. La remuntada de Victoria en el joc, finalment, seria clau en la partida.
Així, en el tercer joc novament va ser Victoria la que es va apuntar seguir sumant en el marcador. Amb el 15-0 arribava la reacció d’Ana, que en el quart joc s’imposava per situar el 15-5. Però les dos mans de Victoria seguien sent claus, i en el quint joc tornava a sumar, deixant en una difícil situació a Ana, que amb 20-5 es complicava la final.
Ana de Beniparrell, finalista davant Victòria de València / Museu de la Pilota de Genovés
Amb tot això, Ana de Beniparrell volia demostrar que la final anava a ser cara, i va posar emoció a la partida guanyant el següent joc que deixava el duel en 20-10. El trinquet de Genovés volia més pilota, més raspall, però Victoria al traure es va fer molt forta, i va sumar l’últim joc per deixar el marcador, finalment, 25-10, amb la qual cosa sumava el seu tercer títol del mà a mà de raspall. Amb aquest ja és la jugadora més llorejada de la història de la competició, desfent l’empat amb la seva rival de la final.
Victoria va aconseguir en el total de la final 24 colps guanyadors pels 17 d’Ana, va tindre dos errades no forçades per les tres d’Ana, i va fer tres tretes directes, per les dos de la seua rival.
Mar de Bicorp, tercera
A més de la partida de la final, abans el trinquet de Genovés va acollir la partida pel tercer i quart lloc entre Mar del CPV Bicorp i Amparo del CPV Borbotó. La vencedora va ser Mar per 25-5. La de Bicorp va començar guanyant al rest i després també a es va dur el joc al traure. El tercer joc va ser, per contra, el més batallat, amb les dos jugadores posant tot per vèncer, però novament era Mar la que s’apuntava el joc. En el quart, Mar s’imposava i, finalment, la partida acabava 25-5 per a ella.
En el lliurament de trofeus, van estar presents Daniel Sanjuán, president de la Federació de Pilota Valenciana, Pere Revert, alcalde de Genovés, Susana Soriano, vicepresidenta de la Federació de Pilota Valenciana, Santiago Sanchis, director de l’oficina de Xàtiva, la Llosa i el Genovés de Bankia i Josep Miquel Moya, director general d’Esport. També van assistir Salvador Masaroca, alcalde de Beniparrell i Vicenta Martínez, regidora d’Esports de Beniparrell.