Va De Dona torna a ser un èxit

2 minuts de lectura
L’acte commemoratiu de la dona en la pilota ha tornat a ser un èxit per segon any consecutiu.

El trinquet de Pelayo acollia este divendres l’anomenat Va De Dona, organitzat per la Federació de Pilota Valenciana, amb una resposta massiva del públic. Des de les 17 h de la vesprada fins a les 21 h, els assistents van poder gaudir de l’esport valencià per excel·lència, amb protagonisme quasi absolut per a les dones.

El moment més esperat de la vesprada va arribar amb la partida mixta, on les joves pilotaris van poder fer el que més els agrada amb dos llegendes del raspall com Waldo i Moro. De roig van vestir Noèlia i Fanni, que farien equip amb Waldo, el mític jugador d’Oliva campió de 10 títols individuals. Pels blaus jugaven Victòria, Joana i Moro, un dels mitgers més carismàtics i amb més talent dels últims anys. L’equip blau es va endur la victòria per 5 – 10 en una partida que de segur que tothom recordarà pel seu simbolisme més que pel resultat. La reballada la van executar les jugadores del Llevant Femení, mentre que la treta d’honor la va realitzar la saltadora de longitud Concha Montaner, medalla de bronze en el Mundial de 2006.

Concha Montaner va dedicar unes paraules de suport a les pilotaris. Foto: Ulisses Ortiz
Concha Montaner va dedicar unes paraules de suport a les pilotaris. Foto: Ulisses Ortiz

En la jornada les primeres a gaudir de la pilota i de les lloses del trinquet de Pelayo van ser les més joves, que van realitzar partides d’exhibició. Tot seguit feien el mateix les jugadores més veteranes, que van gaudir tant o més que les xiquetes. També cal destacar la Fira d’Entitats de la Pilota Valenciana al carrer Pelayo, una mostra de projectes, publicacions, artesans i tasts gastronòmics, entre les que hi havia PilotaViu, El Joc del Poble, la Càtedra de la Universitat de València, la revista Ferida, artesans, el Museu de la Pilota del Genovés o l’editorial Això és com tot.

Els actes centrals es van iniciar a les 19.00 hores, conduïts per la còmica valenciana Patricia Espejo. Seguidament, es va realitzar la presentació oficial dels 6 equips participants en la Lliga Bankia d’Elit de Raspall Femení, una competició que reunirà a les millors pilotaris del panorama.

El següent acte va servir per a reconéixer la tasca de tres dones que han donat molt per la pilota: Amparo Pascual, Begoña Castillo i Elvira López. Les tres van rebre forts aplaudiments per part del públic, especialment de les jugadores que coneixen molt bé el treball que han realitzat.

Ana Belén Giner, Amparo Pascual, Elvira López, Begoña Castillo i Maite Girau. Foto: Ulisses Ortiz
Ana Belén Giner, Amparo Pascual, Elvira López, Begoña Castillo i Maite Girau. Foto: Ulisses Ortiz

Pilota a més de 100 km/h

Tot seguit arribava el concurs de treta, amb la participació de l’equip de Pilota 3.0. Va ser un dels actes més esperats per l’afició i per les mateixes jugadores, que van donar el màxim per intentar guanyar. Després de tres rondes emocionants, la pilotari de Beniparrell Ana Puertes es va endur la victòria amb una treta de més de 100 km/h.

Amb la partida mixta va concloure la vesprada a l’interior de Pelayo per a continuar al carrer amb l’actuació de la banda Bajoqueta Rock. Amb tot, una jornada que continua fent història en la pilota valenciana.