La selecció valenciana es llueix a l’europeu de pilota a mà

2 minuts de lectura
Ana Belén, Mónica, Victoria, Mar, Sacha i Bueno són els noms dels valencians campions d’Europa de Pilota a Mà.

Les quatre pilotaires han realitzat un fantàstic campionat als Països Baixos amb el triomf en One Wall parelles i la plata en Joc Internacional i el duo masculí s’ha imposat a l’One Wall per parelles. A més, Mar ha conquerit l’or en One Wall i Ana Belén el bronze, tot i que esta modalitat no computa per al global.

La primera alegria va arribar en la modalitat de Joc Internacional el dijous 2 d’agost, el primer dia de competició. Era la primera vegada que les xiques competien en esta modalitat en un campionat internacional i les valencianes van quedar sub-campiones, per darrere de les holandeses. Precisament contra les amfitriones van jugar Ana Belén i Mónica la final de One Wall parelles, aconseguint l’or que serviria també per empatar en el còmput global de l’Europeu femení i compartir així l’honor de ser les campiones. En tercera posició del podi ha quedat Euskadi. Mar Giménez Gascó va imposar-se a Marrit en la final individual de One Wall. La valenciana va arribar a la final després de derrotar a Patri Espinar, vigent campiona del món. Ana Belén va aconseguir la tercera posició.

Sacha, campió de l'One Wall fent parella amb Bueno
Sacha, campió de l’One Wall fent parella amb Bueno

La selecció valenciana masculina també s’ha emportat el Campionat Europeu de Pilotà a Mà celebrat a Franeker. 8 punts per 7 del segon classificat, Bèlgica, han valgut el títol. L’or en One Wall i els subcampionats en Joc Internacional i Llargues fan de la valenciana la selecció masculina més completa del campionat. Bèlgica, segona, i Holanda, tercera, completen el podi. La medalla d’or va arribar després d’una gran actuació de Sacha i Bueno, que van superar la parella belga (Nantel i Wattier) a la final amb claredat. En la modalitat de Llargues, igualtat total i absoluta, amb empat en tots els dígits del marcador. Xicotets detalls han fet que els valencians caigueren al final per 6 a 5. L’alineació inicial va estar composada per Martínez, Genovés II, Santi, Pablo i Pere Roc II.

Mar de Bicorb, millor jugadora jove de l'europeu
Mar de Bicorb, millor jugadora jove de l’europeu

Ana Belén i Mar de Bicorb, millors pilotaris de l’Europeu

La gran actuació dels representants valencians en el Campionat d’Europa de Pilota a Mà, disputat als Països Baixos, ha tingut la recompensa de dos premis individuals. Ana Belén, campiona en One Wall parelles, bronze en l’individual i plata en Joc Internacional, juntament amb Mar, Victoria i Mónica, ha sigut designada com la millor jugadora sénior de l’Europeu. Mar, per la seua banda, ha sigut nombrada com la millor jugadora jove gràcies a l’or aconseguit en One Wall individuall’or en One Wall parelles i la plata en Joc Internacional.

Les jugadores valencianes copen així els premis individuals en la categoria femenina, mentre que en la masculina el premi al millor jugador sénior ha sigut compartit per l’holandés Tjisse Steentra i el belga Dantel. El millor jugador jove ha sigut el belga Metayer.