La pilota valenciana, més que un esport. Número 423 de la Revista Saó

2 minuts de lectura

La revista ‘Saó’ dedica el seu últim número a la pilota valenciana

La revista Saó ha dedicat el seu número del mes de febrer a la pilota valenciana. La seua secció “Quadern” es titula “La pilota valenciana, més que un esport” i han volgut amb ell aportar el seu granet de treball per a aproximar el nostre esport i el seu món als seus lectors. PilotaVeu ha col·laborat estretament amb Saó per tal que esta edició de la prestigiosa revista valenciana arribe als seus subscriptors.

El seu número 423 comença amb un article introductori del sociòleg Victor Agulló que situa l’esport de la pilota en la hisòria dels valencians. Seguidament apareix una entrevista a Ricard, pilotari professional i coordinador de PilotaVeu, i després tres articles de David Sarasol, Amàlia Garrigós i Sergi Durbà. El de Sarasol està dedicat als aspectes culturals del nostre esport, Garrigós parla de la seua experiència gràcies al programa “El Mural” que va dedicar a la pilota i, per últim, Durbà dóna la seua visió sobre el futur tenint en compte d’on venim.

portada

Saó és una de les revistes valencianes més reconegudes i també pionera en la premsa escrita en valencià després del franquisme. “El Quadern” ha estat coordinat per Ricard Sentandreu i compta amb les col·laboracions de Víctor Agulló, David Sarasol, Sergi Durbà i Amàlia Garrigós.

La Revista Saó i PilotaVeu. Dos històries de supervivència

La Casa de Cultura de Beniparrell acollia el divendres 24 la presentació de la Revista Saó i PilotaVeu davant un públic entregat i amant de la pilota.

Després de la introducció de l’acte i presentació dels ponents realitzada per Jose Manuel Puchalt, regidor d’Educació, Esports i Cultura del municipi, la coneguda revista Saó va mostrar el seu nou número, que conté un monogràfic sobre pilota valenciana, mitjançant Vicent Boscà, director de la publicació. Durant la seua intervenció, Boscà va assegurar que la revista Saó i PilotaVeu són “dos històries de supervivència”. “No tenen un espai aparentment gran de públic, però amb el treball i la constància, són dos projectes amb futur”, va sostenir.

Vicent Boscà, director de la revista Saó, durant la seua intervenció. / Fotografia: Javier Cid.
Vicent Boscà, director de la revista Saó, durant la seua intervenció. / Fotografia: Javier Cid.

Per la seua banda, el diari digital PilotaVeu va ser presentat per Ricard Sentandreu, coordinador del diari. Sentandreu va destacar la importància que dos projectes com Saó i el diari digital de pilota valenciana col·laboren. Així mateix, el jugador de raspall va explicar el projecte de PilotaVeu al públic assistent, entre qui estava el president de la Federació de Pilota, Daniel Sanjuán i alguns dels col·laboradors del quadern com David Sarasol i Sergi Durbà.

També van participar Ana i Noelia Puertes que es van mostrar encantades pel fet que dos projectes que pertanyen a la cultura valenciana es pogueren presentar al seu poble, on han jugat en el CPV Beniparrel durant tota la vida.

Si voleu aconseguir este número de la revista Saó, accediu ací: Saó. La pilota valenciana, més que un esport.