El mite del Genovés creix amb un còmic

2 minuts de lectura

* Article publicat originalment a Pilotaveu.com, el portal de referència de la Pilota Valenciana. Fotografies d’Ulisses Ortiz.

El dimecres 1 de febrer s’ha presentat al Centre Cultural la Nau el còmic Paco Cabanes, el Genovés: l’heroi esportiu dels valencians. Els protagonistes de l’esdeveniment, després de fer-se les fotos amb l’escultura de l’humanista valencià Lluís Vives, han començat l’acte a l’aula Gonzalo Montiel i de seguida s’ha notat la gran expectació i devoció que encara genera un dels millors esportistes valencians de tots els temps, ja que l’escenari escollit per a la presentació s’ha quedat xicotet i, com solia passar quan jugava el mite, estava ple de gom a gom.

A la taula i presidint l’acte estava el mateix Paco Cabanes; el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; el vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño, i el director de la càtedra de pilota, Vicent Añó.

El Genovés, Vicent Marzà, Antonio Ariño i Vicent Añó / Fotografia: Ulisses Ortiz
El Genovés, Vicent Marzà, Antonio Ariño i Vicent Añó / Fotografia: Ulisses Ortiz

Tampoc s’han volgut perdre l’acte Sebastià Giner, coordinador de pilota valenciana de la Generalitat; Josep Miquel Moya, director general d’Esports, i els autors del còmic, Sergi Durbà i David Sarasol. A més a més, hi estaven presents tots els mitjans de comunicació que informen sobre el nostre esport. Així com Pere Revert, alcalde del Genovés.

En les seues intervencions, Ariño ha destacat que la Universitat de València dóna suport a la pilota valenciana des de fa molt de temps i que seguirà fent el mateix durant molts anys més.Marzà ha explicat que estan fent tots els possibles per donar suport a la pilota i que ara mateix porten molts projectes entre mans, entre ells el projecte estrela de pilota a l’escola i la creació de la càtedra de Pilota, en la qual estan treballant braç a braç per millorar tots els aspectes possibles. També ha anunciat que a banda de tenir un format en paper, el còmic estarà penjat en breu en la web de la Conselleria per a tots aquells que el vulguen llegir.

El Genovés i Vicent Marzà durant la roda de premsa / Fotografia: Ulisses Ortiz
El Genovés i Vicent Marzà durant la roda de premsa / Fotografia: Ulisses Ortiz

Añó ha explicat els projectes que està duent la càtedra endavant i ha afirmat que van apostar per la creació del còmic presentat hui i que estan treballant per dignificar l’esport dels valencians. A més a més, segons ha dit, prompte es publicaran més llibres relacionats amb l’esport valencià per excel·lència.

El Genovés ha agraït la feina que està fent la UV i la Conselleria a favor de la pilota i ha confessat que es troba molt devanit pel treball i pel fet que la figura de Paco Cabanes siga coneguda per molta gent i sobretot pels més menuts, ja que el còmic anirà destinat al públic juvenil en gran mesura.

Els autors del llibre, Durbà i Sarasol, han confessat que per a ells fer un còmic del mite de la pilota ha sigut un privilegi i se senten afortunats d’haver tingut esta oportunitat.

Paco Cabanes "El Genovés" amb David Sarasol i Sergi Durbà. / Fotografia: Ulisses Ortiz
Paco Cabanes “El Genovés” amb David Sarasol i Sergi Durbà. / Fotografia: Ulisses Ortiz

Per a saber-ne més:

Podeu veure les fotos de la roda de premsa i la presentació del còmic del Genovés en el següent enllaç: Fotos roda de premsa del còmic del Genovés.

32605845946_ab2fa5db96_o