Marrahí i Moltó durant la presentació de la final - Funpival

Moltó i Marrahí reediten la final individual de raspall a Oliva

2 minuts de lectura
La pilota culmina la seva temporada, de final per a la història a final per a la història. Si dissabte passat a Pelayo ens meravellàvem amb escala i corda, ara toca anar a l’altra branca. El XXXIII Campionat Individual Bankia de raspall – Trofeu President de la Generalitat reeditarà a Oliva la final de 2018. Moltó i Marrahí es tornaran a veure les cares com a aspirants a un dels títols més prestigiosos de la pilota.

Per a Moltó, actual campió, serà la seua cinquena final consecutiva. El pilotari de Barxeta és el pilotari en actiu amb més títols individuals, amb tres, i es troba a un pas d’igualar al mític Pasqual II, qui va aconseguir quatre vegades el títol del mà a mà. Si és capaç de derrotar Marrahí en el trinquet d’Oliva, es situaria en el segon esglaó en l’historial de vencedors, superat només per Waldo, amb deu, considerat per molts aficionats el millor pilotari de la modalitat de raspall de tots els temps.

Els dos pilotaris, a la final de l’any passat – Ulisses Ortiz

Per la seua banda, Marrahí arriba a la seua segona final consecutiva de la mateixa manera que ho va fer en 2018: superant un clar aspirant, com és Ian, en una gran partida. En aquesta edició, a més, va demostrar que sap gestionar les situacions complicades. Ian va igualar a 20 en una extraordinària remuntada i va comptar amb una pilota de partida. Tanmateix, Marrahí va templar els nervis i va acabar donant-li la volta per véncer finalment 25 -20 en la millor partida de la present edició. Per al pilotari de Castelló de la Ribera la victòria significaria tornar a alçar el títol que va aconseguir el 2014.

Fotografia: José Tomé

Oliva, seu de la final

La final entre Moltó i Marrahí es disputarà en un dels trinquets més moderns i amb més capacitat. En la presentació prèvia a la partida definitòria pel títol, Moltó es va mostrar satisfet per l’escenari escollit. “És un trinquet que m’agrada. Ha d’albergar finals perquè és espectacular, modern, no menteix i té on situar a la gent que no és habitual i que pot tindre por al fet que li donen una pilotada. Jugue molt a gust en ell i Julio (Marrahí) també. A més té unes dimensions que no condicionen el desenvolupament de les partides”, explicava Moltó.
Per a Marrahí el recinte d’Oliva és “perfecte per a una final per la capacitat que té. A més, Oliva és bressol del raspall, una ciutat que ha donat infinitat de figures com la saga dels Malonda o la llegenda, Waldo. I com trinquet per a jugar en ell m’agrada molt”, afirmava l’aspirant.