El 20è aniversari de la Nova Muixeranga d’Algemesí comptarà amb la pilota

1 minut de lectura

* Article publicat originalment a Pilotaveu.com, el portal de referència de la pilota valenciana.

Enguany, la Nova Muixeranga d’Algemesí celebra el seu vintè aniversari, en el qual han preparat diverses activitats culturals i festives, entre les que s’inclou la pilota valenciana, ja que esta efemèride és especialment important dins dels objectius de l’associació, perquè “per a la nostra colla significa haver arribat a ocupar un lloc important dins del teixit cultural valencià i més concretament d’Algemesí”, tal com explica esta entitat en un comunicat.

Segons ha assenyalat el president, Alfredo Rosa, “han sigut 20 anys de treball sense descansar per a arribar on som ara mateix”, una fita que “es deu a les persones que integren una colla que ha de seguir oberta al món com ho ha fet fins ara” segons el president.

Durant tot el 2017 s’aniran desplegant tot un seguit d’actes entre els quals destaca la setmana cultural “Muixerola-2017”, unes jornades que es dedicaran a l’esport i a la gastronomia valenciana. “La Muixerola-2016” ja va ser un èxit de participació amb la pilota com un dels elements més importants. També es farà una exposició de documents i imatges d’estos vint anys, un xicotet homenatge a l’escultor Leonardo Borràs, unes jornades de debat al voltant del fet muixeranguer, la concessió del premi “Muixeranguer d’Or” i una edició especial de la revista “La Figuereta”.

32144741106_4b2813d2b7_z
Logo del XX aniversari / Fotografia: Nova Muixeranga d’Algemesí

Esta entitat fa extensiva la invitació als més de 700 muixeranguers que han passat per la Nova Muixeranga des del seu inici, a més d’aquelles persones de tots els àmbits que han donat suport sempre al treball dut a terme en estos vint anys.

L’origen

Tal com explica esta entitat, el 1997 un grup de persones es va proposar la creació d’una nova colla muixeranguera a Algemesí “on tingueren cabuda dones i xiquetes”, segons es pot llegir al comunicat. La Nova Muixeranga es va estrenar en un primer assaig al carrer, el 13 de març d’aquell any. Vídeo de la presentació de l’edició 2016 de la Muixerola: