VÍDEO El primer quàdruple Salchow de la història

1 minut de lectura
El campionat del món de patinatge artístic sobre gel ens ha regalat un moment històric

En la competició femenina individual la guanyadora no és l’única que passarà a formar part de la història d’aquest esport. La vigent campiona olímpica i europea Alina Zagitova ha aconseguit completar el seu domini absolut de l’especialitat amb un or magnífic al mundial. La russa va agafar el lideratge al programa curt i va ratificar el seu previsible or al programa lliure amb una puntuació molt superior a la de la resta de rivals. Amb només 16 anys, Zagitova confirma tot el seu talent tècnic i artístic.

Com dèiem, però, hi ha una protagonista indiscutible de la competició que s’ha hagut de conformar finalment amb la medalla de plata. La representant del Kazakhstan Elizabet Tursynbaeva va completar la final mundialista a més de 13 punts de la guanyadora, però va convertir-se en la primera dona de la història en executar correctament i en la seva plenitud un salt quàdruple en una gran competició internacional. Concretament, Tursynbaeva va apostar pel quàdruple Salchow amb una modalitat de salt que ja fa més d’un segle que forma part de la història del patinatge artístic sobre gel. Un moviment decisiu en la lluita per la medalla de plata que va aconseguir per menys d’un punt de diferència davant la bicampiona mundial Evgenia Medvedeva.

Fa uns mesos la jove russa Alexandra Trusova també va fer història en un Gran Premi júnior internacional celebrat a Lituània duent a terme un quàdruple Lutz que també va deixar bocabadats els assistents a la competició. Arriben temps de canvis per al patinatge artístic sobre gel femení.

Sabies que… Netflix ha estrenat una sèrie anomenada “Losers” que dedica un capítol a la gran patinadora francesa dels anys 90, Surya Bonaly? Podeu llegir la recomació Fosbury aquí.