Grans marques del grup de catalans que vola sobre gel

1 minut de lectura

llop

Sis patinadors de velocitat catalans han millorat les seves marques en les competicions celebrades en un campus d’entrenament internacional a Alemanya.  Ha destacat Nil Llop, que ha fet la millor marca mundial de l’any de la seva categoria en la prova dels 500 metres.

La selecció espanyola júnior de patinatge de velocitat de la modalitat de long track integrada pels esportistes catalans Rafael Heredia, Stephane Barberá, Alex Nieto, Ainoa Carreño, Teresa Moreno i Nil Llop, ha participat aquesta setmana al Internacional Development de Long Track organitzat per la International Skating Union (ISU) a Inzell (Alemanya). Un campus celebrat a la localitat d’Inzell, centre neuràlgic del patinatge de velocitat d’Europa, i va comptar amb la presència de 80 esportistes provinents d’onze països.

Durant una setmana els sis esportistes catalans, que conformen també l’equip català de tecnificació de la FCEH –juntament amb Carla Álvarez i Arnau Coria–, van realitzar sessions dobles de quatre hores d’entrenament en gel i entrenaments off-ice. També van participar en dues competicions internacionals, on el patinador català de la categoria C1 Nil Llop va aconseguir la seva millor marca mundial de la temporada de la seva edat en els 500 metres (baixant de 41.96 a 41.35) i la tercera millor en els 1.000 metres (baixant de 1:28.31 a 1:24.36). A més, cal destacar que tots els esportistes van aconseguir també rebaixar les seves marques.

Vídeo de Nil Llop en una prova de 500m, el febrer a Heerenveen (Viking Race Thialf):

Actualment hi ha dos patinadors catalans, Rafael Heredia i Ainoa Carreño, que ja disposen de la puntuació mínima per poder participar en la Copa del Món júnior organitzada el proper mes de gener un cop finalitzi el quart Development Camp a Collalbo (Itàlia).

És la tercera vegada que els velocistes de la FCEH integrants de la selecció espanyola júnior assisteixen a un campus internacional fruit del programa de tecnificació finançat per la Federación Española de Deportes de Hielo (FEDH), dins del Plan Nacional de Tecnificación, i per la International Skating Union (ISU). Una bona manera per ells per poder practicar de manera intensiva sobre gel, ja que han d’entrenar massa sovint sobre rodes.