Diploma olímpic pioner per a Adrià Díaz i Olivia Smart a Beijing 2022

2 minuts de lectura
Plusmarca i diploma per a un esportista català als Jocs Olímpics.

Aquesta passada matinada, la parella de patinatge formada per Adrián Díaz (1990) i Olivia Smart (1997) ha posat punt i final a una fantàstica competició en aconseguir un diploma olímpic en dansa als Jocs Olímpics de Beijing, el primer de tota la història al nostre país en aquesta disciplina.

El barceloní i la britànica de la FCEH han clavat la seva versió sobre “La màscara del zorro”, per la que han obtingut 121.41 punts, i que sumats als 77.70 de l’actuació a la dansa rítmica de dissabte finalitzen amb un total de 199.11, el que no només suposa una vuitena posició sinó també el rècord històric a nivell estatal. A més, amb aquest resultat, Adrià Díaz i Olivia Smart milloren la classificació  més alta en la modalitat de dansa sobre gel a uns Jocs Olímpics per a qualsevol parella del nostre país i també d’arreu de l’estat espanyol, que fins avui pertanyia a Sara Hurtado i Kiril Khalyavin a Pyeongchang 2018.

En la segona experiència olímpica per a Díaz, que va ser a Sotxi 2014 amb Hurtado, ha afirmat que han aconseguit els dos objectius: arribar als 120 punts en dansa lliure i tornar de Beijing amb un diploma olímpic. Sens dubte aquest vuitè lloc té gust de medalla, i més per a una selecció sense tradició en aquest esport i on és quasi impossible dedicar-s’hi professionalment. De fet, la parella s’ha hagut de traslladar a Toronto, el punt neuràlgic del millor ice dance del món, per a poder arribar fins a aquest nivell.

La cirereta del pastís per a França

El duo representant de França Gabriella Papadakis i Guillaume Cizeron s’han fet amb l’or olímpic, l’únic que els faltava. A Pyeongchang 2018 van quedar per darrere de la mítica parella Tessa Virtue i Scott Moir, però des de la seva retirada han dominat el panorama internacional. A aquests nous Jocs ja partien com a màxims favorits i han complert totes les expectatives: 136.15 punts al programa de dansa lliure d’aquesta matinada i 90.83 de la primera prova, obtenint així 226.98 punts.


La plata ha estat per al duet rus Viktoria Sinitsina i Nikita Katsalapov, actual campió del món, però una petita relliscada de la patinadora cap al final del programa els ha situat a més distància de la parella francesa. Per últim, els nord-americans Madison Hubbell i Zach Donohue s’han endut el bronze, amb una puntuació total de 218.02.