Adrià Díaz tornarà a competir als Jocs Olímpics d’Hivern

2 minuts de lectura

El barceloní Adrià Díaz i la britànica Olivia Smart, classificats per als Jocs de Corea després de ser 18ens als mundials

1490972510_824676_1490972689_noticia_normal

Aquests dies s’estan disputant els campionats del món de patinatge artístic sobre gel a Hèlsinki. Els focus s’han centrat en l’actuació del prodigi japonès Yuzuru Hanyu, que ha recuperat el títol mundial superant en aquesta ocasió a un Javier Fernández que s’ha quedat sense podi per una errada en un dels salts més complicats del seu programa. Hanyu – Fernández, sens dubte, un dels grans duels dels Jocs de l’any vinent. I també atrau totes les mirades la precocitat de la russa Evgenia Medvedeva, que amb 17 anys ha revalidat l’or i comença a forjar un palmarès brillant.

De la resta de disciplines, hem estat molt pendents del paper d’Adrià Díaz i Olivia Smart. El barceloní i la britànica debutaven en un mundial com a parella en representació d’Espanya després que fa un any i mig el sòlid duo de Díaz amb la madrilenya Sara Hurtado partís peres definitivament. Des de llavors, Díaz-Smart i Hurtado-Khaliavin han competit per classificar-se en les grans cites internacionals. Si el passat mes de gener Hurtado guanyava la partida arribant a l’europeu (van acabar al tretzè lloc), el català i la patinadora de Sheffield van somriure amb la classificació per al campionat del món. A Hèlsinki tenien una oportunitat d’or i no l’han desaprofitat. Díaz i Smart ja tenen el bitllet per als Jocs Olímpics d’hivern que se celebraran d’aquí a 10 mesos.

18è lloc a Hèlsinki

A la capital finlandesa els dos han completat una molt bona actuació que els ha permès accedir a la final. Amb la 16a millor nota del programa curt, a la final no han estat tan fins i han acabat al divuitè lloc. Malgrat tot, el resultat els obre les portes de bat a bat cap a Pyeongchang, el gran objectiu d’una temporada en què s’està començant a veure el treball de compenetració en cadascun dels exercicis defensats sobre el gel. Aquest, probablement, és l’element que dóna peu a creure en la seva millora. Porten poc temps junts i tenen 10 mesos per continuar afinant detalls de coordinació. A Sotxi 2014, Díaz va acabar al tretzè lloc final amb Hurtado. Serà capaç de repetir el resultat al costat d’Olivia Smart?

En els primers mesos junts, Díaz i Smart s’han entrenat de forma habitual al Canadà, un dels països que compta amb millors infraestructures i tècnics per a perfeccionar al mil·límetre totes les rutines del patinatge artístic sobre gel. Una classificació olímpica, doncs, de base internacional. El català ha explicat que a Hèlsinki ha estat “el cop que hem patinat millor junts“. L’optimisme de cara al futur proper, doncs, està més que justificat.

Esportistes de diferents disciplines com Queralt Castellet, Ander Mirambell, Joaquim Salarich, Astrid Fina o Úrsula Pueyo també estan assolint bons resultats que els haurien de portar cap als Jocs del mes de febrer de l’any vinent a Pyeongchang. A La Fosbury n’anirem fent un seguiment constant en els propers mesos.