III Open Nacional Ciutat de Gavà de Pàdel en cadira / @jordicosta1425

El pàdel adaptat viu un gran campionat esportiu a Gavà

1 minut de lectura
Aquest cap de setmana s’ha disputat un gran torneig de pàdel en cadira de rodes al Baix Llobregat.

El pàdel ha esdevingut un dels grans esports populars de Catalunya i així ho ratifiquen les dades. El 2019 aquest esport de raqueta ja comptava amb més llicències federatives que el tennis i s’havia instal·lat còmodament al Top 10 d’esports amb més practicants del país, una fita impensable pocs anys enrere quan l’enorme desplegament arreu del territori d’instal·lacions per jugar a pàdel encara semblava una utopia. Un esport amb un fort component social que com és lògic també ha treballat de valent per arribar a tothom i ser plenament inclusiu. En aquest sentit, cal destacar la feina d’entitats com la tarragonina Pàdel amb Tu o la tasca incansable del Club Esportiu Pàdel Adaptat, nascut per fomentar aquest esport entre el col·lectiu de persones amb diversitat funcional.

Aquest cap de setmana l’entitat liderada pel tàndem format per Susana Rodríguez (presidenta) i Mònica Ridao (secretària) ha tornat a organitzar un gran esdeveniment esportiu al Baix Llobregat: la tercera edició de l’Open Nacional Ciutat de Gavà de pàdel en cadira, un campionat puntuable per a la Copa d’Espanya i que ha aplegat els millors especialistes de l’estat espanyol a les instal·lacions del Club Padelarium Gavà.

La primera competició d’aquest 2021 ha comptat amb la participació de 14 parelles, cinc de les quals procedents de Catalunya repetint l’èxit de participació viscut el 2019. Els que més lluny han arribat en el quadre final han sigut Manuel López i Pau Martín i també Isaac Mateos i Miguel Martí, ambdós eliminats als quarts de final.

Els grans favorits al títol, però, eren la parella formada pel basc Edorta de Anta i el valencià Christopher Triviño, números 1 del rànquing espanyol, així com el duo integrat pel madrileny Óscar Agea i l’andalús Francisco Javier Bernal, els número 2. Aquests dos tàndems han demostrat la seva qualitat i han estat els protagonistes de la gran final, resolta finalment a favor d’Agea i Bernal. El torneig, amb patrocini de la Federació Catalana de Pàdel i Expomon, ha tingut un gran nivell esportiu i la seva destacada final ha comptat amb el seguiment del fotògraf Jordi Costa (@jordicosta1425) per als lectors de la Fosbury.

Us convidem a gaudir de la galeria d’imatges per copsar l’esplendor del pàdel adaptat, una modalitat esportiva cada cop més consolidada i que no para de guanyar adeptes a casa nostra.

Galeria d’imatges de la final a càrrec de @jordicosta1425