Ole Einar Bjorndalen: 42 anys i 44 medalles als mundials de biatló

1 minut de lectura

Aquest diumenge s’han disputat les darreres proves del campionat del món de biatló en què Martin Fourcade s’ha quedat a només 2 segons de fer història. Bé, història n’ha escrit per totes bandes, però la constant exhibició del nord-català ha acabat amb un regust agredolç després de penjar-se la medalla de plata als 15 km en sortida en massa. Era la 5a medalla de l’esquiador del Capcir, que se’n va d’Oslo amb 4 ors i 1 plata en 6 proves disputades, només lluny del podi a la prova de relleus amb l’equip francès (i a causa d’una fluixa actuació dels seus companys!). La proesa d’aconseguir 5 ors en un mateix mundial, ara per ara, queda inèdita.

13.03.2016, Oslo, Norway (NOR): Ole Einar Bjoerndalen (NOR), Johannes Thingnes Boe (NOR) - IBU world championships biathlon, mass men, Oslo (NOR). www.nordicfocus.com. © Tumashov/NordicFocus. Every downloaded picture is fee-liable.

Fourcade, de 27 anys, s’ha convertit en el tercer biatleta més llorejat de la història amb els triomfs d’Oslo i ja acumula 20 medalles en campionats del món. Cal recordar, a més, que a la capital noruega s’ha endut el seu 5è globus de cristall, una fita inèdita en la història del biatló.

A la sortida en massa d’aquest diumenge Fourcade ha hagut de cedir el lloc més alt del podi a Johannes Thingnes Bo, un dels pocs biatletes capaç d’esquiar tan ràpid com el nord-català i la gran esperança dels noruecs per a continuar dominant el biatló (només té 22 anys) el dia que Ole Einar Bjorndalen decideixi abandonar els esquís i l’escopeta.

Bjorndalen: la llegenda continua

Si Martin Fourcade ha superat els pronòstics que ja indicaven el seu domini en aquest mundial, Bjorndalen ha tornat a fer vibrar els aficionats noruecs i de la resta del món amb una actuació esplèndida. Bjorndalen té 42 anys. Caldria posar-ho en majúscules i centenars d’exclamacions al darrere, perquè el que ha aconseguit en aquests mundials és sublim: 4 podis (1 or, 2 plates, 1 bronze) en 5 proves disputades davant de rivals fins a 25 anys més joves que ell.

IBU world championships biathlon, mass men, Oslo (NOR)

Bjorndalen ha tornat a demostrar que si allarga la seva carrera esportiva fins a límits insospitats en una competició físicament exigent, és perquè continua lluitant entre els millors. El 2014, als Jocs Olímpics, va sorprendre els favorits imposant-se a la prova d’esprint. Aquest 2016, després d’encadenar 7 anys allunyat dels podis en les competicions individuals, ha sumat l’habitual or als relleus (Noruega se l’ha endut en 6 dels darrers 7 campionats del món) i 3 medalles més en competicions individuals (esprint, persecució i sortida en massa).

42 anys i 44 medalles als campionats del món. Bjorndalen és l’home que encara no ha descobert els seus límits. El personatge més famós de Noruega. Un dels millors esportistes de la història. On serà Martin Fourcade d’aquí a 15 anys?

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/QB197lIGAdY”]