Ni els videojocs poden amb Stephen Curry

2 minuts de lectura

El jugador de moda de la NBA, la superestrella indiscutible, l’actual MVP que renovarà el guardó sense la més mínima discussió. Stephen Curry és tot això i molt més, però el seu nivell ha arribat a tal extrem de bogeria, que fins i tot els programadors dels videojocs de bàsquet tenen molts problemes per reflectir el seu joc dins els simuladors de bàsquet. Per molt tòpic que sembli, la realitat ha superat a la ficció.

steph 3

Estadístiques que no reflecteixen la realitat

Si ens fixem en l’última versió del principal simulador d’NBA del planeta, l’NBA 2k16, Stephen Curry està a un nivell tan elevat, que les seves estadístiques al joc són inferiors que a la realitat (28,5 punts al joc per 30 a la realitat). Però ja no només es tracta d’això. La seva pròpia tipologia de joc encara fa més difícil poder reflectir-ho.

Al joc, cada jugador té els seu nivell definit, desglossat en diversos factors del joc, com bé poden ser els llançaments de tres, de dos, els tirs lliure, la velocitat, les esmaixades, la capacitat defensiva, etc. A més a més, també existeixen una sèrie de regles variades en funció de les característiques de joc (presets), en general, com és la facilitat d’anotar tirs exteriors, fer faltes personals, esmaixades, etc. I amb aquestes dues parts que acabem de descriure s’intenta reflectir el màxim realisme possible al joc.

steph 2

Doncs bé, ni totes aquestes característiques semblen suficients per aconseguir que el joc permeti la representació fidedigna del jugador d’Ohio. Curry té un estadística de més del 50% en llançaments de més de 9 metres, una completa i absoluta bogeria mai vista fins ara a la història de la competició. El pitjor del cas (o el més sorprenent) és que no només són situacions forçades de joc, com finals de possessió, etc., que també, si no que ho utilitza com un recurs més de partit. “Apostuflant”, que diria Robirosa.

El problema que es presenta als desenvolupadors del joc és senzill, com desenvolupar la intel·ligència artificial del joc perquè el seu clon digital pugui prendre la decisió de jugar-se aquests tirs, sense necessitats de rellotge i que, a més a més, sabent que tenen un alt percentatge de possibilitats d’anotar.

El director del NBA 2k promet millorar

En una entrevista publicada a la revista Forbes, Mike Wang, el director del joc, ho deixava clar ben clar. “Per ser completament honest, encara estem buscant la manera de traduir millor el seu joc a l’NBA 2k. Haurem d’invertir més temps en futures interaccions perquè realment sigui Steph Steph en futures versions d’NBA 2k.

En tot cas, probablement estem davant del que ja podríem anomenar com l’excepció Curry dins el món dels videojocs. I que continuï l’espectacle!