Sarai Gascón i Jèssica Vall neden més ràpid que mai

2 minuts de lectura

Aquest dissabte Sarai Gascón i Jèssica Vall han assolit batre un rècord del món i un altre d’estatal. Mireia Belmonte ha completat una excel·lent jornada amb un parell de marques mínimes per al mundial de l’estiu.

1491652362077

Sarai Gascón continua en un gran estat de forma 7 mesos després de convertir-se en l’esportista de casa nostra que més vegades va pujar al podi als Jocs de Rio, amb tres medalles de plata. Aquest dissabte 8 d’abril ha completat una piscina rapidíssima als 50 metres papallona al segon torneig internacional de natació adaptada de Barcelona, a les instal·lacions del CN Barcelona. El registre, de 31 segons i 17 centèsimes, més enllà del previsible triomf, li ha permès batre el rècord del món de la seva categoria (S9). No és una sensació nova per a l’estrella del CN Terrassa, que ja havia batut el rècord mundial el mes d’abril de 2015 (31.84) i el mes de març de 2016 (31.72).

D’aquesta manera, Gascón recupera la condició de plusmarquista mundial de la distància, després que la jove australiana Emily Beecroft la superés el juny de l’any passat amb un registre de 31.63. La nova marca de la terrassenca és impressionant, ja que supera en pràcticament mig segon l’anterior rècord mundial. Queda clar que aquest dissabte 8 d’abril, Sarai Gascón ha tret el millor de si mateixa. La temporada 2017 torna a apuntar grans èxits per a la catalana, que fa un mes ja es va penjar cinc medalles d’or als campionats d’Espanya.

Jèssica Vall i Mireia Belmonte, camí de Budapest

Mentrestant, al Campionat d’Espanya Open de Primavera, dues nedadores han aconseguit marca mínima per disputar els mundials de Budapest d’aquest estiu. Mireia Belmonte ho ha fet per partida doble, als 200 papallona i als 800 lliures. La badalonina intentarà proclamar-se per primera vegada campiona del món en piscina llarga, l’únic gran títol que manca al seu palmarès després dels seus triomfs als Jocs Olímpics, als europeus i als mundials de piscina curta. Diumenge ha reblat el clau amb una tercera marca mínima als 400 estils, el millor registre mundial de l’any.

Qui ha nedat millor que mai, però, ha estat Jèssica Vall. La del CN Sant Andreu ha batut el rècord estatal dels 100 metres braça amb un temps d’un minut, sis segons i quaranta-quatre centèsimes. Un excel·lent registre que li atorga el bitllet cap al mundial de Budapest de l’estiu i que també la situa al capdavant el rànquing mundial. En aquest primer tram de 2017, ningú ha nedat tan ràpid com Vall, que des d’avui supera la nord-americana Hannis, la japonesa Aoki o l’estrella russa Efimova. Qui sap si a Hongria serà capaç de tornar a tastar el podi, com ja va fer als 200 braça de Kazan 2015